avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu Casa de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu Casa de pensii. In urma ...

Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu Casa de pensii. In urma cu 4 luni , adca in luna decembrie 2023 am avut o poprire de la ANAF in suma de 161 de lei. Poprirea a fost facuta de catre ANAF in contul pensiei . Mi s-a oprit atunci o suma de 252 de lei la banca emitenta prin care primeam pensia lunara. Dupa 3 zile, am primit mesaj de la banca ca s-a sistat poprirea in suma de 161 de lei de unde deduc ca s-au virat la ANAF. Astazi 8 aprilie 2024 am primit talonul de pensie si mi s-a oprit , retinut de catre casa de pensiii iar aceasta suma. .Nu inteleg cum , daca a fost poprita acum 4 luni si apoi sistata de ce a fost retinuta din nou. Este un abuz al Casei de pensii? Ce anume ar trebui sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:01, 8 Aprilie 2024
Posibil ca banca sa nu fi instiintat CJP sau in momenul anuntului, talonul de pensie sa fi fost deja emis.
Notificati CJP in scris, cu nr. de inregistrare/ data si anexati copie dupa mesajul bancii. Cereti recuperarea sumei retinute abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare judecatoresca ragaliemariana ragaliemariana M-am pensionat si nu am mai putut plati rata la banca pentru card.Am cerut refinantare pe mai multi ani, banca raspunzandu-mi ca nu se poate.Am primit cam dupa ... (vezi toată discuția)
Poprire (posibil) ilegala/gresita - recuperare sume Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Am o noua situatie ciudata dupa cum urmeaza: Credit luat de la firma ABC. Firma ABC dispune poprirea conturilor/sumelor ... (vezi toată discuția)