avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere program 6 ore femeie insarcinata.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere program 6 ore femeie insarcinata.

reducere program 6 ore femeie insarcinata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 8 Aprilie 2024
Medicul specialist ginecolog, medicul de familie cu acordul medicului specialist de medicina muncii pot recomanda angajatorului program de 6 ore.
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.
(art.13 din OUG 96/2003)
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legala reducerea programului de lucru pentru gravide de la 8 la 4 ore? madysys madysys Buna seara, Sunt insarcinata in 3 luni, iar medicul specialist, impreuna cu medicul de familie mi-au dat scrisoare medicala/adeverinta pentru angajator, cu ... (vezi toată discuția)
Decizie 6 ore Mateiutza Mateiutza Buna O salariata gravida ne-a adus de la medicul de ginecolog o recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore Mai trebuie sa anunțam la medicina ... (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru pentru gravide b_alina b_alina Daca o angajata insarcinata a adus de la ginecolog adeverinta pentru reducerea programului de lucru, dar medicul de medicina muncii considera ca locul muncii ... (vezi toată discuția)