Probleme cu vecinii alcoolici. Ce pot rezolva?
Bună ziua, locuiesc la casa și am intr-o laterala (gard comun) niște vecini care îmi fac probleme. Sunt genul acela care nu au loc de munca, și foarte mari amatori de alcool. Nu ma interesează ce fac la ei în curte atat timp cât nu ma afectează pe mine însă... normal ca bautura merge mai bine pe muzica, au o boxa cam la un metru înălțime și trebuie sa duduie,
afara in fața casei . Eu înțeleg ca poate fi onomastica cuiva, poate fi o nunta, un botez, si se mai distrează omul la evenimente de genul, dar aici nu e cazul de zile speciale, aici este vorba de oameni fără educație și respect. Problema este ca nu pot sa dorm, lucrez noaptea, si sunt genul de persoana căreia ii place liniștea. Am sunat de multe ori la politie, au venit, i-au amendat, dar chestia asta nu are nici un efect, aceste persoane nu au acte pe casa, nu au făcut moștenirea de pe vremea bunicilor sau a strabunicilor. Nici nu îmi imaginez câte amenzi au lut, dar degeaba, nu exista efect asupra lor, sunt doar niște hârtii pentru ei și atât. Normal ca au prins ciuda pe mine pentru ca am chemat politia. De subliniat ca mereu inainte sa chem politia i-am rugat politicos sa oprească muzica sau sa își pună căști, m-am ales doar cu înjurături sau amenințări. Au WC-ul în curte și atunci când se duceau uneori ii mai lătra câinele meu. Vineri seara câinele era foarte voios, sănătos, cu chef de joacă, avea doar 3 ani, gras și îngrijit. Sâmbăta dimineața era schimbat, molâu, si dupa cateva ore a murit. Bănuiesc ca i-au aruncat o bucata de carne otravita. Nu a făcut spume la gura. Ii bănuiesc pe ei dar nu pot sa dovedesc nimic. M-am saturat de ei și de caracterul lor. M-am gândit sa încep ca de fiecare data când pun muzica sa filmez la mine în curte pentru ca la ei nu am voie legal presupun, ca să se audă pe fundal muzica, si înjurăturile adresate atunci când ii rog sa o oprească. Am zis sa fac chestia asta timp de un an de zile ca să pot demonstra cât de des pun aceștia muzica. De asemenea ma gândesc ca ar fi bine sa fac rost de un număr de înregistrare a proceselor verbale întocmite lor de către politie dar nu știu dacă am dreptul și dacă pot sa le cer la politie inainte sa plece, vreau sa le folosesc ca o dovada. Și după un an de zile vreau sa ii dau în judecata în civil pentru problemele pe care mi le fac. Ce as dori sa stiu:
Este o idee buna ceea ce vreau sa fac sau este și altceva ce as putea face?
Ce pot păți acești vecini? În ce fel ii poate pedepsi un judecător? Ma gândesc ca dacă pedeapsa va fi tot amenda nu se va rezolva nimic. Pana unde se poate merge în instanță?
Mulțumesc frumos, orice sfat și îndrumare sunt de folos. Cu vorba bună nu merge oricât as încerca.
Cel mai recent răspuns:
Alexandrarares , utilizator
12:48, 9 Aprilie 2024