avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... am actionat in instanta BCR banca pentru locuinte, dar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

am actionat in instanta BCR banca pentru locuinte, dar pentru ...

am actionat in instanta BCR banca pentru locuinte, dar pentru ca taxa de timbru a fost prea mare nu am platit-o. La randul ei BCR a facut cerere de chemare in garantii si a platit taxa de timbru, instnta i-a respins cererea de chematere in garantii ca neintemeiat, mie mi-a anulat cererea ca nettimbrata si a hotarat sa platesc eu catre BCr cheltuieli de judecata repreyentate de taxa de timbru.
de unde reiese cas eu am pierdut procesul si de ce eu trebuie sa platesc cheltuieli de judecata catre BCR.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gheorgheangelica , utilizator 15:26, 9 Aprilie 2024
Cel care pierde procesul este obligat să plătească cheltuielile de judecată ale celeilalte părți.
de une ati ajuns la concluzia ca am pierdut, in hotarare mentioneaya ca i-a respins cererea de chemare in garantii introdusa de BCR si nimic altceva
Întrebați INSTANȚA de judecată, nu pe mine.
Instanța de judecată a concluzionat că, prin neplata taxei de timbru, ați pierdut procesul din start, și i-ați provocat prejudicii pârâtului BCR, care a cheltuit bani pe taxa de timbru degeaba, fară ca procesul să se poată judeca din culpa reclamantului (adică din cauza dvs.).

Drept urmare, instanța a dispus, ca partea care a pierdut procesul să-i plătească cheltuielile de judecată ale pârâtului BCR, deoarece din cauza reclamantului care nu a platit taxa de timbru, nu s-a putut judeca procesul.

Pe viitor, riscați să fiți executată silit, dacă nu veți plăti benevol cheltuielile de judecată către BCR.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră, dacă i se acceptă cererea de chemare în garanții se consideră că BCR a câștigat procesul, în această situație de acceptare a cererii putea BCR să fie prejudiciată că nu s a câștigat procesul

Dapix a scris:

Întrebați INSTANȚA de judecată, nu pe mine.
Instanța de judecată a concluzionat că, prin neplata taxei de timbru, ați pierdut procesul din start, și i-ați provocat prejudicii pârâtului BCR, care a cheltuit bani pe taxa de timbru degeaba, fară ca procesul să se poată judeca din culpa reclamantului (adică din cauza dvs.).

Drept urmare, instanța a dispus, ca partea care a pierdut procesul să-i plătească cheltuielile de judecată ale pârâtului BCR, deoarece din cauza reclamantului care nu a platit taxa de timbru, nu s-a putut judeca procesul.

Pe viitor, riscați să fiți executată silit, dacă nu veți plăti benevol cheltuielile de judecată către BCR.

Atâta timp cât instanta i a respins cererea de chemare în garanții, dacă se judecă procesul nu avea cum să câștige pentru că ea a trecut întreaga vina pentru neplata primelor de stat către Ministerul Dezvoltării pe care instanța nu l a acceptat în cererea de chemare în garanție, deci cel care a pierdut și avea să piardă chiar dacă se judecă procesul era pârâtul, nu reclamantul care nu a plătit taxa de timbru
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
gheorgheangelica, utilizator