Am depus dosarul la DGASP pentru un post vacant de asistent social, mentionez ca anterior am depus dosarul pentru obținerea avizului de exercitare a profesiei de asistent social, iar la dosarul pentru concursul organizat de DGASPC am depus o adeverinta eliberata de Colegiul Asistentilor Sociali-cu specificatia ca sunt in curs de avizare.
Sedinta de avizare a Colegiul Asistentilor Sociali are loc in perioada desfasurarii concursului pentru postul vacant, deci voi intra in posesia avizului pana la finalizarea concursului DGASPC, doar ca DGASPC a spus ca imi vor respinge dosarul de inscriere, deoarece nu detin acest aviz.
De la Colegiul Asistentilor Sociali mi s-a comunicat ca sunt institutii care accepta dosarul de concurs, dar depinde de institutii (mi-a exemplificat ca penitenciarele si spitalul accepta).
Ce as putea face ca DGASP sa imi admita dosarul de concurs, iar pana la finalizarea concursului sa aduc si avizul? Exista o baza legala?
Intrebam de baza legala avand in vedere ca unele institutii accepta si dosare ale candidatilor in curs de avizare, mai ales ca postul este debutant/fara experienta, iar pentru avizare, la fel, nu este nevoie de experienta.