avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am achiziționat un apartament la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am achiziționat un apartament la sfârșitul lunii ...

Bună ziua. Am achiziționat un apartament la sfârșitul lunii ianuarie. În Decembrie au fost făcute niște lucrări(schimbare teava gaz apartament, schimbare senzor gaz). Costurile aferente au fost defalcate și introduse în întrețineri, inclusiv în cele de după cumpărarea apartamentului. În contractul de vanzare cumpărare, foștii proprietari, se obliga, in baza articolului penal 326 sa plătească orice cheltuiala apare pana la data eliberării apartamentului.
Proprietarii acum, cam dau din umeri, spunând ca nu beneficiază de acele intervenții si ca ar fi responsabilitatea mea, sa continui acele plăti.
Având în vedere ca lucrările au fost făcute înainte de cumpărare, cine este responsabil pentru aceste plăti?
Mulțumesc anticipat, apreciez raspunsul vostru
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:04, 9 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca societatea noastra a luat-o razna, nu mai putem avea incredere in nimeni. Asadar:
1. Va uitati cu atentie in contractul de v/c, in special pe incheierea notariala si trebuie sa observati data incheierii actelor; aceea este data oficiala a achizitionarii locuintei;
2. Va interesati la asociatie data efectuarii lucrarilor despre care vorbiti; retinetui ca as. prop. afiseaza costul lucrarilor cu 30-45 de zile mai tarziu fata de data efectuarii lucrarilor;
3. Daca lucrarile s-au efectuat inainte de data achizitionarii (dovediti cu informatia din contract - este data certa, oficiala), puteti discuta verbal cu vanzatorii, eventual notificati in scris (daca stiti noua lor adresa) - astfel puteti emite pretentii;
4. Sigur ca de noua teava si senzor o sa beneficiati dvs., dar ziceti ca asa v-ati inteles... (vorba zboara - scrisul ramane). De multe ori nici nu mai merita sa va complicati . Eu am fost martorul unei altercatii intre vanzator si cumparator pentru 5 m de cablu coaxial necesar la TV...
Succes!

~ final discuție ~