avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri cote parti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri cote parti

Buna! As avea nevoie de un sfat legat de urmatoarea situatie complicated.
S-a facut succesiunea anul trecut.
Dupa multe intamplari si neintelegeri nu s-a ajuns la un punct comun si anume:
-succesiunea s-a facut pe partea tatalui decedat catre mama si cei 2 frati.
-bunuri: casa mare + teren, teren ( se afla langa casa cu teren) si 1 apartament de 4 camere.
In casa sta mama, in apartament sta fratele meu iar eu nu beneficiez de nimic. Dar tot platesc impozit pe toate acestea avand cota parte.
Am propus ca pe teren sa imi fac eu o casa mica si sa renunt la cotele parti din celelalte bunuri si sa platesc diferenta in bani (adunati+credit).
Mama inca nu a dat un raspuns dar ar prefera sa vanda terenul respectiv si apartamentul. Cam la aceeasi situatie s-a gandit fratele doar ca sa se vanda terenul iar el sa dea in chirie apartamentul si eventual sa se mute in chirie in alta parte, intr-un spatiu mai mic.
I-am propus sa se mute el la etaj si mansarda ca sa isi faca cum doreste cu intrare separata si etc, dar nu vrea sa investeasca.
Eu sunt casatorita si acem si un copil mic, si nu am vrea sa investim in ceva care ar fi doar cota parte. De aceea am preferat terenul.
Momentan stam in apartamentul sotului ( primit de la parintii lui prin donatie).
Nu mi se pare ok ce se intampla si mi se pare ca nu se iese la liman de aproape 3 ani de cand a decent tatal.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
Alexandra179, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:26, 10 Aprilie 2024
Dacă nu va înțelegeți amiabil solicitați în instanta ieșirea din indiviziune atribuirea terenului către dvs cu plata unor saltele către dvs sau compensarea în cazul în care celelalte bunuri ar fi mai valoroase etc.Discutati cu un av este un proces care durreaza ,presupune costuri etc...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Dacă nu va înțelegeți amiabil solicitați în instanta ieșirea din indiviziune atribuirea terenului către dvs cu plata unor saltele către dvs ...

Afurisitul de corector care n-a auzit de sulta (frantuzism soulte) = suma de bani reprezentant despagubirea platita la partaj de cel care primeste bunul in natura catre cel/cei care nu-l primesc ci doar de saltea, chestia aceea pe care zaceau ciocoii fanarioti. :))

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sulta poate fi tinuta și la saltea asa ca greseala nu ar fi prea mare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare parte din mostenire cata-anca cata-anca Buna seara. Acum 10 ani, tatal meu a decedat. S-a facut imediat succesiunea si mostenitori de drept am ramas eu, mama mea si cei doi frati. La acel moment eu ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea parintilor s a facut succesiunea si sunt proprietara ... carmenmsc carmenmsc dupa moartea parintilor s a facut succesiunea si sunt proprietara a 50% din apartament cealalta 50 % este a fratelui meu eu am dintotdeuna domiciliul la ... (vezi toată discuția)