avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema ...

Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema - Intr-un ansamblu cu 2 blocuri din aceeasi curte se propune amplasarea unei bariere la intrarea in complex. Unul dintre blocuri voteaza in AG cu majoritate impotriva amplasarii barierei, la adunare fiind prezent chiar si presedintele celuilalt bloc. si torusi astazi ne-am trezit cu o firma care a amplasat bariera. Ce se poate face in aceasta situatie, incotro sa ma indrept ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cirnu72 , utilizator 16:51, 10 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema mea pentru raspunsul la intrebarea d-voastra este urmatoarea: de ce exista 2 asociatii de proprietari daca condominiul reprezentat de parcare este comun. Cu alte cuvinte: a cui este la urma urmei parcarea aceea? Daca e parcare comuna - ergo condominiu - de ce aveti doua asociatii?
Buna ziua ! Pentru ca mai intii s-au vandut apartamentele din blocul nostru si noi ne-am constituit ca asociatie. Eu in calitate de presedinte i-am adus la cunostinta dezvoltatorului mai multe nereguli. Dezvoltatorul cand a constatat ca eu nu sunt de acord cu neregulile facute de dansul si-a infiintat asociatia in blocul celalalt cu 5 apartamente vandute , el fiind majoritar, aducand firma de administratie , numind chiar si presedintele care ii canta in struna.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
cirnu72, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de stituatia din teren aveti mai multe variante. Mai intai, cat timp cele doua asociatii au un drept comuna asupra parcarii hotararile uneia dintre ele nu o pot obliga pe cealalta. Au montat bariera fara acordul d-voastra si intrucat nu puteti pur si simplu sa o demolati trebuie sa ajungeti la judecata si sa-i oblige judecatorul sa o dea jos. Insa ca sa nu va judecati de fiecare data cand Asociatia Blocul A voteza altfel decat Asociatia Blocul B eu ma gandesc ca parcarea ar putea fi impartita si fiecare asociatie sa faca ce doreste. Daca nu se poate imparti din cauza caii de acces va judecati doar ca sa demolati bariera. Insa ma gandesc ca se vor apara argumentand ca bariera e un folos pentru ambele asociatii si ca refuzul d-voastra e un abuz de drept.
Parcarea a impartit-o dezvoltatorul facand locuri de parcare pe care le-a si vandut, doar calea de acces este comuna , unde de fapt s-a ridicat bariera, daca dansul a hotarat de unul singur nu are decit sa plateasca bariera si dea acces tuturor locatarilor din ambele blocuri. altfel obstructioneaza calea de acces pt locatarii din celelat bloc si se va ajunge la judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata ! sunt presedintele unui bloc dintr-un resort ... cirnu72 cirnu72 Buna dimineata ! Sunt presedintele unui bloc dintr-un resort cu 2 blocuri care impart aceeasi curte. Blocul vecin a fost preluat de la dezvoltator, noi nu. La ... (vezi toată discuția)
Parcare privata anita2007 anita2007 Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)
Drum acces blocat cu bariera daeda daeda Locuiesc intr-un ansamblu de 2 blocuri noi, care au un drum de acces privat, din care fiecare proprietar are cota parte. Administratia blocului a pus recent o ... (vezi toată discuția)