avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Termen păstrare dosar accident munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Termen păstrare dosar accident munca

Exista in legislatia SSM indicat un termen păstrare dosar accident munca? Sau se asimilează celui de păstrare a dosarelor de personal?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:00, 10 Aprilie 2024
Legislatia actuala nu mentioneaza un termen special pentru pastrare dosare de cercetare AM si BP.
Orientativ gasiti informatii aici: [ link extern ] /
Prin reglementare interna, se stabileste termenul de pastrare a acestor documente in arhiva. Din propria experiente, aceste dosare se pastreaza minim 50 de ani.
Daca ne orientam dupa HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul de pastrare a dosarelor medicale este conform cu prevederile,
-art.37 (3) Dosarele medicale trebuie păstrate la structurile de medicina muncii cel puţin 40 de ani de la încetarea expunerii, în cazul expunerii profesionale la agenţi cancerigeni sau mutageni la locul de muncă.
Instructiuni privind activitatea de arhivare gasiti aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada pastrare fise de aptitudini Ambra Denisa Ambra Denisa Buna, Conform regulamentului GDPR, care ar fi perioada de pastrare a fiselor de aptitudini pentru fosti angajati? In legislatia ssm scrie ca se pastreaza ... (vezi toată discuția)
Registrul national operativ al bolilor profesionale POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Registrul national operativ al bolilor profesionale a fost infiintat prin Ordinul MS nr. 188/ 23.02.2004 Documentul se gaseste aici: ... (vezi toată discuția)