avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante de la o firma care are poprire pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante de la o firma care are poprire pe conturi

Recuperare creante de la o firma care are poprire pe conturi

Buna ziua,
Acum 2 saptamani am trimis o notificare de punere in intarziere catre o firma, acordand termenul de gratie de doua saptamani pentru plata creantelor. Firma a raspuns ca are poprire pe cont (nu stiu daca e adevarat, insa).
Cum firma nu a achitat datoria, am inteles ca urmatorul pas este o cerere privind emiterea unei ordonante de plata pe rolul instantei - si asta voi face.
Imi pot recupera banii, insa, daca firma are proprire pe cont?
Exista vreo modalitate de a afla daca au cu adevarat poprire pe cont? Firma apare cu un proces pe rol pe portalul instantelor de judecata (cu DPD, o firma de curierat), in sectiunea Litigii cu profesioniştii, cu obiect: pretentii, inregistrat pe 22.03.

Multumesc pentru sfaturi!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
Ileana2023, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana2023 , utilizator 16:16, 11 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara concursul firmei debitoare nu puteti afla daca aceasta are conturile poprite decat DUPA ce aveti un titlu executoriu impotriva lor. Dupa ce obtineti ordonanta veti merge la executor si daca au inca conturile poprite veti avea la dispozitie fie continuati executarea silita (la randul lor pot avea si ei persoan care le datoreaza bani si ii puteti soma sa va plateasca direct d-voastra) fiind intr-un fel de lista a popririlor succesive care, daca creantele nu sunt privilegiate, functuoneaza dupa sistemul first-in first-off, sau daca valoarea debitului este de peste 40.000 lei sa cereti intrarea in procedura prev. de Legea 85/2014.
Va multumesc pentru raspuns!
Ma mai puteti ajuta cu o informatie, va rog? Dupa obtinerea ordonantei, cheltuielile cu executorul de cine vor fi acoperite? Se adauga la creanta pe care o am de recuperat?
Va multumesc din nou!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate cheltuielile de executare se adauga la creanta d-voastra si sunt recuperate. Executorul percepe in general doar un avans pe care il recuperati.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~