avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In 2022 am semnat o promisiune de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In 2022 am semnat o promisiune de vanzare cumparare ...

Buna ziua,
In 2022 am semnat o promisiune de vanzare cumparare a unui imobil pt care am dat un avans de 27000 de euro. Termenul de predare fiind 31 12 2023.
Pe data de 5 aprilie 2024 , am fost sunat si mi a trimis un act aditional pe e mail pe care ar trebui sa merg pe data de 19 aprilie 2024 sa l semnez. Din acel act aditional reies urmatoarele:
1. Dezvoltatorul isi ia angajament ca in termen de 30 de zile termina imobilul si urmeaza sa semnam contractul de vanzare cumparare
2 In cazul in care dupa acele 30 de zile nu se semneaza contractul, dezvoltatorul va restituii avansul.
Problema este in felul urmator, nu va fii gata in acele 30 de zile imobilul cum sustine si noi nu vrem sa nibse restituie suma, vrem sa ne mutam in acel apartament conform promisiunii de cumparare. Mai am prieteni care au achizitionat in acelasi bloc, iar ei nu au fost sunati ca sa li se ofere acel act aditional.
Ce este de facut?
Noi nu vrem sa semnam acel act aditional, mi se pare abuziv, ca si cum s ar fii folosit de banii mei in acesti 2 ani
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2024
Iuliannnn, utilizator
Buna ziua,

In ipoteza in care blocul nu este finalizat, nu va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare, intrucat nu sunt intrunite cerintele prevazute de lege, in acest sens.

Astfel, daca, la termenul contractual, constructia nu este finalizata, asa incat sa fie perfectata vanzarea, puteti solicita restituirea avansului, cu daune-interese, pentru prejudiciul cauzat, cat si dobanda legala.

Prin urmare, va adresati instantei de judecata, in vederea rezilierii antecontractului de vanzare-cumparare, cu repunerea in situatia anterioara, si cu pretentiile financiare sus enuntate.

O alta masura de constragere a dezvoltatorului, in sensul de a finaliza constructia, nu exista.

Aveti in vedere situatiile in care unele persoane au fost inselate, constructia nu a mai fost finalizata, iar avansul remis nu a putut fi recuperat, din diverse motive.

De urgenta, consultati un avocat.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2024
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune vanzare-cumparare Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, In calitate de cumparator, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere, intr-un inca bloc in constructie la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune vanzare-cumparare Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, In calitate de cumparator, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere, intr-un inca bloc in constructie la ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe promisiune bilaterala vânzare cumpărare Duhan.Iuliana Duhan.Iuliana Am încheiat o promisiune in aprilie 2017 pentru un imobil in construcție. In octombrie le am virat banii in completarea avansului 85 la sută din total. In ... (vezi toată discuția)