avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa intabulare

Bună seara, cineva cumpara un teren, o bucata mare și zice ca a dat pt intabulare pe societate, 25 mii de euro reprezentand 3% din valoarea de grila a terenului. Acuma vrea sa dezmembreze o bucata mica, infima raportat la suprafața terenului. Întrebarea e dacă după dezmembrare, va plati încă o data taxa de intabulare pt terenul rămas ? Practic încă vreo 20 mii de euro?
Ce soluții exista sa scape de felia mica de teren , ce soluții exista de contract, altul decât de vânzare ca să nu plătească încă o data taxa de intabulare?
Nu vrea sa lotizeze încă bucata, ci doar sa dezmembreze ( cu acte/fără acte o fâșie)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 11 Aprilie 2024
Cred ca un contract de concesiune pe un număr mare de ani pt bucățica dorita, e cea mai buna varianta ca alta nu știu. Omul nu mai dezmembrează și cel ce " cumpara" folosește după plac acea bucata fără sa fie proprietar în acte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa de intabulare pentru persoanele juridice este de 0,5% din valoare.
Nu avea cum sa dea 3%.
Acum, el va plăti taxa de intabulare pentru dezmembrarea terenului în 2 loturi. Care este tot 0,5% din valoarea din grila a fiecărui lot.
Pentru lotul mic, care dorește sa îl vândă, intabularea o va plăti cumpărătorul.
Aha, mulțumesc frumos. Cred ca în realitate, omul nu vrea sa vândă și a băgat motiv :(
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~