avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 61/1991
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 61/1991

Intrebare: Pot sa stau si sa joc badminton in parcul complexului rezidential dupa ora 22:00 ?
Regulamentul spune asa:
Este interzis tulburarea linistii proprietarilor/locatarilor din condominiu intre orele 22:00 - 08:00, 13:00 - 14:00, conform Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incälcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata, de catre orice person prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare.
Tin sa mentionez ca locuiesc in acel ansamblu rezidential si data trecuta a venit un agent de paza si m-a gonit, motivul “regulament de ordine interioara, legea 61”
Problema este ca nu a deranjat nimeni ordinea si linistea locatarilor.
In regulamentul de ordine interioara se specifica doar faptul ca nu am voie sa deranjez ordinea si linistea publica, nu ca nu am voie sa fiu in acel parculet dupa ora 22:00.
Singurul lucru care mai este mentionat legat de parculet este urmatorul:
“Parcul reprezinta suprafata de teren din cadrul condominiului ce are aceasta destinatie, impreuna cu bunurile accesorii, precum vegetatia si intreg mobilierul aferent acestuia.” si mai sunt mentionate lucruri precum “distrugerea bunurilor este interzisa, etc”
Eu am jucat badminton pe un teren special amenajat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:23, 12 Aprilie 2024
Ca de obicei, se face exces de zel.
Cand se practica alte "jocuri sportive" - si zic, doar forbal, baschet, se stie, vocabularul si strigaturile sunt ca la nunta...
Acum, nu prea stiu, daca la badminton se striga sau se face zgomot. Din cate stiu eu, nu, dar daca a venit "organul local" cu carnetelul, asta este....
Trebuie discutat la asociatie, dar nu cred ca o sa aveti mari sorti de izbanda, adica daca ati juca sah, table, carti - ati avea voie ? In fond, "terenul special amenajat" face parte din partea comuna a proprietarilor sau apartine de Consiliul Local?
Acum, ca vine vare, la ora 22 se poate face sport destul de lejer, mai ales daca aveti si lumina artificiala, de temperatura exterioara, ce sa mai zic?
Mai trebuie lamuriti unii oameni (cei responsabili/cei cu functii in domeniu).
Sport am mai facut si eu, acum, mai mult dau cu privitul la TV, mai un radioamatorism...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltatorul, parcul si proprietarii Tintila Tintila de curand m-am mutat intr-un cartier nou new city rezidential fundeni.drumu dragonu rosu. cartierul are 5 blocuri si un parculet pentru copii. 25.06.2016 ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru deranjarea linistii, amenajare apartament Sorin Sorin Sorin Sorin De curand am decis sa amenajez un apartament cumparat acum acum 2 ani, cu respectarea orelor de liniste 22:00-8:00 şi 13:00-14:00, muncitorii incepand ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)