avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua. Exista o lege obligatorie de testare ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua. Exista o lege obligatorie de testare antidrog in scoli ...

Buna ziua. Exista o lege obligatorie de testare antidrog in scoli pentru elevi in prezent?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:28, 11 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista vreo lege prin care sa fie instituita vreo obligatie de testare a elevilor sau vreun drept de a testa elevii. Daca ma intrebati pe mine nici nu ar trebui sa existe o astfel de lege cat timp scolile au anumite obligatii si nu exista un drept al elevilor de a frecventa scoala beti sau drogati. Pentru o astfel de testare (alcool sau droguri) ar trebui sa fie suficienta observarea unui comportament ciudat de catre profesorul care supravegheaza elevul la acel moment. Cred ca e mai important sa fie protejati copiii care nu se drogheaza si nu merg beti la scoala decat dreptul la imagine si intimitate al copilului care se drogheaza sau bea. Insa o astfel de masura ar fi, categoric, extrem de nepopulara pentru ca nici nu am putea sa fim intre tarile in care consumul de droguri a explodat in ultimii ani - cu toate ca suntem in varf si la consumul de alcool - fara sa existe si o atmosfera de toleranta si complicitate din partea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)
I-au pus droguri în pahar magellanuscj magellanuscj Bună ziua, Fiul meu major și elev la liceu a participat la un majorat. Până la acel moment consumase alcool puțin dar nu și-a supravegheat ... (vezi toată discuția)
E permis ca elevul sa primeasca test din materie nepredata? zanaisa zanaisa Va rog sa imi spuneti daca este legal sau normal ca un elev sa primesca test din materie nepredata ,ci conspectata din manual, deci neexplicata si ce ar ... (vezi toată discuția)