avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare - zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare - zile libere

buna ziua! Conform noii grile de salarizare nu se mai platesc orele suplimentare. Vreau sa intreb orele suplimentare pot fi echivalent cu zile libere?
Cel mai recent răspuns: victorache , utilizator 21:46, 3 Februarie 2010
Orele lucrate peste programul normal de lucru se vor compensa cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile .
Legea 329/2009 prevede la art. 11. - ”Prin derogare de la prevederile art. 119 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi pana la data de 31 decembrie 2010, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite acordate pana la data de 31 decembrie 2010, pentru activitatea prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal in cursul anului 2009, si pana la data de 31 martie 2011, pentru activitatea suplimentara prestata in anul 2010.”
Scuze ca intervin si eu . Deci daca eu am 500 ore suplimentare adunate din luna mai 2009 si neacordate nici pana acum cum ar trebui sa procedez? Trebuie sa m-i le acorde pana la ce data? Deci nu ii mai pot obliga sa le plateasca? Un sfat va rog..ar fi bine venit , multumesc!
In statul de plata pe care l-ati semnat apar aceste ore suplimentare?
Tocmai ca nu apar, dar am inscrisuri cu care pot demonstra ca le-am efectuat,grafic prezenta si numarul de ore lucrate de la ora x pana la ora y, oricum pe la noi e vraiste tot cred ca daca vine un control le va lua si capul...si e si institutie bugetara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare ioana07 ioana07 In cursul anului 2010 am lucrat 182 ore suplimentare pe care le pot dovedi cu pontaje,grafice si condica prezenta.Mai am posibilitatea ca in 2011 aceste ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare bukmop bukmop Lucrez la o institutie de stat, bugetara. In luna decembrie ,ca toti bugetarii, trebuia sa lucram 142 de ore.Eu si alti colegi am lucrat 168 de ore datorita ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale prin nota lichidare gd gd ca urmare a pensionarii, prin NOTA LICHIDARE la plecare din instituite, va intreb daca am dreptul la [b]plata [/b] orelor suplimentare efectuate fiecare luna ... (vezi toată discuția)