avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La bună vedere! Dacă nu s-a realizat dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La bună vedere! Dacă nu s-a realizat dezbaterea succesiunii ...

La bună vedere!
Dacă nu s-a realizat dezbaterea succesiunii între moștenitori (2 copii în viață), se ia în calcul faptul că unul dintre moștenitori poate să preia bunurile moștenite (destinate succesiunii) doar pentru faptul că a plătit, de la data decesului soțului (părintelui) supraviețuitor, taxele și impozitele / facturi utilități aferente acestui tip de bunuri?
Cel mai recent răspuns: nelusandy , utilizator 14:32, 17 Aprilie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Dacă ar fi așa, nu s-ar mai dezbate succesiuni, ci s-ar dovedi transmiterea proprietății cu factura și chitanța de plată a gunoiului, a apei de canal ori altele asemenea.
Plata impozitelor este o dovadă a acceptării tacite a mostenirii. Dar mai departe, trebuie dezbătută succesiunea cu participarea celor două persoane cu vocație la moștenire.

Și, de fapt, la ce v-ați gândit, mai exact, atunci când ați folosit verbul a prelua? Cine să "ia în calcul"? La ce? (încercați să fiți mai specific, altfel există riscul să fi adăugat de la mine mai mult decât lucrurile la care v-ați gândit)
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
romascanu, moderator
Dacă au trecut 10 ani de când unul din moștenitori plătește iar celălalt nu s-a mai interesat de bunul moștenit, ați putea încerca să invocați uzucapiunea extratabulară.
a lua în calcul = a fi un motiv pentru care moștenitorul care s-a ,,angajat” ca plătitor de taxe, impozite/ facturi de utilități, pentru bunurile moștenite nesupuse succesiunii, poate iniția preluarea moștenirii (fără implicarea celuilalt moștenitor)
P.S. ceva de genul : ,,am plătit pentru întreținerea moștenirii și a utilităților acesteia, am dreptul unic asupra moștenirii!”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire parisiana parisiana Speta este urmatoarea:In urma decesului mamei au ramas pentru dezbaterea mostenirii tata si cei trei fii. Precizez ca mostenirea cuprinde o casa+teren si 2 ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna? kywy kywy buna ziua tuturor as dori sa stiu ce inseamna sa accepti succesiunea expres sau tacit de exemplu , eu folosesc teren de la tata platesc impozit ,taxe ,etc. ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorinolariu sorinolariu In 1991 s-a dezbatut succesiunea in urma decesului mamei mele asupra bunurilor ramase.In 1997 a decedat bunicul meu,tatal mamei.In urma lui a ramas un ... (vezi toată discuția)