La bună vedere!
Dacă nu s-a realizat dezbaterea succesiunii între moștenitori (2 copii în viață), se ia în calcul faptul că unul dintre moștenitori poate să preia bunurile moștenite (destinate succesiunii) doar pentru faptul că a plătit, de la data decesului soțului (părintelui) supraviețuitor, taxele și impozitele / facturi utilități aferente acestui tip de bunuri?
romascanu
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu.
Dacă ar fi așa, nu s-ar mai dezbate succesiuni, ci s-ar dovedi transmiterea proprietății cu factura și chitanța de plată a gunoiului, a apei de canal ori altele asemenea.
Plata impozitelor este o dovadă a acceptării tacite a mostenirii. Dar mai departe, trebuie dezbătută succesiunea cu participarea celor două persoane cu vocație la moștenire.
Și, de fapt, la ce v-ați gândit, mai exact, atunci când ați folosit verbul a prelua? Cine să "ia în calcul"? La ce? (încercați să fiți mai specific, altfel există riscul să fi adăugat de la mine mai mult decât lucrurile la care v-ați gândit)
Dacă au trecut 10 ani de când unul din moștenitori plătește iar celălalt nu s-a mai interesat de bunul moștenit, ați putea încerca să invocați uzucapiunea extratabulară.
a lua în calcul = a fi un motiv pentru care moștenitorul care s-a ,,angajat” ca plătitor de taxe, impozite/ facturi de utilități, pentru bunurile moștenite nesupuse succesiunii, poate iniția preluarea moștenirii (fără implicarea celuilalt moștenitor)
P.S. ceva de genul : ,,am plătit pentru întreținerea moștenirii și a utilităților acesteia, am dreptul unic asupra moștenirii!”