avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corectarea adresei de domiciliu in sentinta civila.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corectarea adresei de domiciliu in sentinta civila.

Buna seara,
As dori daca se poate un sfat juridic, privind o chestiune.
Tatal meu vitreg a avut un proces, privind un partaj judiciar succesoral, in speta un teren de la bunicul lui pe care a fost dezbatut intre veri.
Pe timpul procesului a fost angajata o avocata, dar abia la final am observat in sentinta civila, ca este strecurat o eroare.
Avocata din start, incepand cu cererea de chemare in judecata, pana la intampinari, etc, a scris adresa de domiciliu gresita.
Tatal vitreg are adresa pastrata la casa batraneasca (casa, care este si ea, in alt dosar de succesiune), dar avocata in loc sa treaca adresa respectiva, a trecut adresa de la bloc (de la domiciliul mamei, unde locuieste si el in fapt).
Acum ce se poate face in acest sens, cum putem indrepta aceasta greseala, cu toate ca avocata stia care era adresa casei, a mers cu copy-paste pe tot parcursul procesului.
Avand in vedere ca in sentintele civile nu se foloseste CNP-urile, ma gandesc sa nu-l incurce.
Se poate merge pe "indreptare eroare materiala", sau pe ce considerente se poate merge?
Va rog daca se poate si un articol de care sa ne legam, sa putem repara problema asta..
Mentionez ca acum sentinta este ramasa definitiva, de cca. 1 luna.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:17, 12 Aprilie 2024
Nu se face nimic, ramane asa ca nu încurcă. Nu adresa ce o avea la data procesului e relevanta, ci ce s-a decis la proces.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator
Domiciliu, în sens procesual, înseamnă locul unde se găsește/unde locuiește în fapt persoana și unde poate primi comunicările privind procesul. (nu-i neapărat acela scris în cartea de identitate).
Dacă a fost indicată adresa unde locuia în fapt, nu-i o greșeală.
În preambulul sau in considerentele acelei hotărâri se găsesc (cred) destule elemente care să înlăture vreun eventual dubiu.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata sophia_sb sophia_sb Exista o cat de mica sansa, ca pe calea recursului, care nici nu stiu pe ce motive sa il formulez, sa caseze incheierea primei instante (e vorba de incheiere ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major LUMI1971 LUMI1971 Fiica mea devenind majora, si-a actionat tatal pentru plata pensiei alimentare.Ieri am primit Hotararea cu plata pensiei pana la definitivarea studiilor,cu ... (vezi toată discuția)
Mutare gard cgm71277 cgm71277 Buna ziua, Am o problema si as avea nevoie sa stiu care sunt pasii care trebuie sa-i fac ptr corectarea situatiei. Tatal meu are contract de vanzare ... (vezi toată discuția)