Contestare amendă parcare.
Acum 4 zile, după 7 săptămâni de imobilizare că urmare a unei duble fracturi de maleolă (gleznă) și cu ruptură de ligament, am fost la prima ședință de fizioterapie și kinetoterapie. Deși nu mai foloseam cârje de 3 zile, mă deplasez în continuare cu dificultate și cu dureri considerabile. Am găsit în cele din urmă, la circa 400 m distanță de spital un singur loc de parcare și acela pentru persoane cu dizabilități și am parcat pe el. La întoarcerea din spital, am găsit o înștiințare de la poliția locală sector 1 că am parcat ilegal și sunt pasibil de amendă de la 2000 la 10000 lei. Revoltat, am sunat la numărul de pe înștiințare și mi s-a comunicat să mă prezint la sediul poliției locale și să clarific situația, că nu am luat amendă, hârtia din parbriz e doar o înștiințare. Ceea ce am și făcut, arătând agentului constatator și dovada scrisă (scrisoarea medicală - foaia de externare), pe lângă faptul că a putut constata singur cum mă deplasam. Agentul, un cetățean exemplar, aflat în slujba cetățeanului evident, îmi spune cu multă "empatie" că nu am luat încă amendă, că mi-o dă el atunci pe loc!!! Ceea ce a și făcut! Care sunt șansele de a obține în instanță anularea amenzii?
Probele sunt acte medicale care atestă dizabilitatea, precum și legitimația respectivă, pe care trebuie s-o afișați la mașină. [ link extern ] /
Așa că amenda e justificată. Dacă nu credeți, mergeți în instanță.
Vedeți in link cine poate parca pe acele locuri.
Puteti contesta, nu știu ce șanse aveti sau dacă aveți, legea e clara.
Pe viitor, pt ca veti mai face fizioterapie, luați un uber, va lasa și mai aproape.
Exista ceva șanse teoretice sa obțineți o eventuala schimbare în instanta a amenzii dispuse în avertisment(depunând acte medicale din care sa rezulte problemele de sănătate mentionate)dar depinde mult de bunăvoința judecătorului..