avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amendă parcare. Acum 4 zile, după 7 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amendă parcare. Acum 4 zile, după 7 săptămâni ...

Contestare amendă parcare.
Acum 4 zile, după 7 săptămâni de imobilizare că urmare a unei duble fracturi de maleolă (gleznă) și cu ruptură de ligament, am fost la prima ședință de fizioterapie și kinetoterapie. Deși nu mai foloseam cârje de 3 zile, mă deplasez în continuare cu dificultate și cu dureri considerabile. Am găsit în cele din urmă, la circa 400 m distanță de spital un singur loc de parcare și acela pentru persoane cu dizabilități și am parcat pe el. La întoarcerea din spital, am găsit o înștiințare de la poliția locală sector 1 că am parcat ilegal și sunt pasibil de amendă de la 2000 la 10000 lei. Revoltat, am sunat la numărul de pe înștiințare și mi s-a comunicat să mă prezint la sediul poliției locale și să clarific situația, că nu am luat amendă, hârtia din parbriz e doar o înștiințare. Ceea ce am și făcut, arătând agentului constatator și dovada scrisă (scrisoarea medicală - foaia de externare), pe lângă faptul că a putut constata singur cum mă deplasam. Agentul, un cetățean exemplar, aflat în slujba cetățeanului evident, îmi spune cu multă "empatie" că nu am luat încă amendă, că mi-o dă el atunci pe loc!!! Ceea ce a și făcut! Care sunt șansele de a obține în instanță anularea amenzii?
Deocamdată, din povestea expusă, nu reiese ca aveți probe în favoarea dvs.
Putem doar empatiza.
Cum adică nu am probe? Ați citit măcar postarea? Foaia de externare din spital/ scrisoarea medicală ce reprezintă???

latka a scris:

Deocamdată, din povestea expusă, nu reiese ca aveți probe în favoarea dvs.
Putem doar empatiza.

Probele sunt acte medicale care atestă dizabilitatea, precum și legitimația respectivă, pe care trebuie s-o afișați la mașină.
[ link extern ] /
Așa că amenda e justificată. Dacă nu credeți, mergeți în instanță.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
latka, utilizator

Vedeți in link cine poate parca pe acele locuri.
Puteti contesta, nu știu ce șanse aveti sau dacă aveți, legea e clara.
Pe viitor, pt ca veti mai face fizioterapie, luați un uber, va lasa și mai aproape.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista ceva șanse teoretice sa obțineți o eventuala schimbare în instanta a amenzii dispuse în avertisment(depunând acte medicale din care sa rezulte problemele de sănătate mentionate)dar depinde mult de bunăvoința judecătorului..

~ final discuție ~