avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF trimisa la angajator
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF trimisa la angajator

Buna ziua,

Se da situatia: o persoana este pensionara si are poprire pe o suma din pensie, pentru ANAF, de la un PFA care are activitatea suspendata.

S-a angajat, iar ANAF a trimis o instiintare angajatorului cu o poprire pe veniturile salariatului.

Este posibil asa ceva atat timp cat persoanei ii este deja retinuta suma din pensie?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:30, 12 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai tocmai ca nu-i este retinuta toata suma din pensie ci doar o parte din ea, iar cealalta parte din salariu. Poprirea se poate face pentru 1/3 din venituri (salariu+pensie+chirii incasate+orice-alt-venit) daca exista o singura urmarire silita care nu priveste pensia de intretinere sau pentru 1/2 din venituri (idem mai sus) daca sunt 2 sau mai multe urmariri silite concurente sau este vorba despre intretinere. Asadar, pana cand ANAF nu recupereaza toata suma va va popri 1/3 din venituri, indiferent de sursa lor.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc, as mai avea o intrebare, daca PFA-ul vechi este doar suspendat si nu inchis, am inteles ca contabila depune lunar venituri zero, memoria fiscala a fost predata la ANAF.

A fost un taxi pentru care persoana a avut PFA, nu cumva ANAF-ul inca percepe taxe si de aceea se aduna?

Pentru ca persoana plateste de cativa ani din pensie cate 200 de lei lunar si datoria tot nu scade.

In prezent are 5300 de lei de plata si cam tot asa era cand am mai verificat eu periodic pe ghiseul.ro
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
zulg, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF nu are cum sa perceapa impozite pentru un PFA decat daca are venituri insa contributia la sănătate (CASS) este obligatorie, indiferent daca venitul obtinut este 0, la valoarea minima de 6 salarii minime pe tara. Poate de acolo sin din penalitati vine diferenta insa ar trebui sa mergeti la ANAF ca sa vedeti exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru pensie de intretinere virginia77 virginia77 buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti cat ma costa onorariul unui executor pentru abandon familial. persoana care trebuie executata silit lucreaza ca si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Executare silita + pensie alimentara. yamada yamada Am urmatoarea intrebare. In curand voi fi executat silit pentru neplata unui credit. Pentru ca este unul singur, imi vor opri 1/3 din salariu sau [b]maxim[/b] ... (vezi toată discuția)