avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ...

locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are un dop in zona fostului racord. tariful firmelor care efectueaza lucrari de revizie este acelasi in cazul meu (teava cu dop) ca in cazul celorlalte apartamente care au racorduri pentru aragaz (robinet, tub flexibil, etc.) administratorul i-mi spune ca nu are importanta faptul ca se fac lucrari de revizie diferite si tariful se stabileste pe vizita in apartament. asa este? sau ar trebui ca firmele care fac astfel de lucrari sa aiba tarife separate?
Cel mai recent răspuns: burebista12 , utilizator 09:50, 20 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este inspectata si se face revizia retelei comune de gaz, cea care se termina fie la dopul d-voastra, fie la inceputul racordului flexibil. Asa ca din punct de vedere al firmei care face revizia dopul d-voastra si racordul sunt cam acelasi lucru, capatul retelei comune.
Multumesc. Inteleg ca nu are importanta ca nu sunt racordat cu un aparat de consum la reteaua comuna, sunt nevoit sa platesc acelasi tarif ca si cei care au un consumator sau mai multi (cuptor, aragaz, etc.). Eu cred ca lucrarea nu reprezinta "cam acelasi lucru"" in cele 2 situatii prezentate: intr-un caz se verifica un dop. iar in celalalt se verifica imbinari de tip "T", coturi, mufe, robineti. Dar se pare ca asta inseamna sa stai "la comun".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Legea zice ca niciun proprietar nu este exceptat de la cheltuielile comune chiar daca acesta a renuntat la acea instalatie.
Asadar, daca maine-poimane se fac lucrari la subsol (pe incalzire), asociatia o sa va repartizeze costuri cu reparatia respectiva. daca vreti va pot indica articolul din Legea nr. 196 / 2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei firmele comunica un tarif pe "foc" pentru verificarea tehnica periodica a instalatiei.
Adica conform proiectului ati avea 2 focuri : aragaz si centrala termica adica indiferent ca folositi sau aveti 2 dopuri veti plati 2 focuri.
La verificarea instalatiei trebuie sa aratati si verificarea centralei ( care se face la maxim 2 ani)
Daca VTP la centrala il puteti face cu cine doriti aici trebuie sa faceti si cu asociatia de propeietari indiferent ca ati facut cu altii si VTP centrala si VTP instalatie. Altfel distribuitorul de gaz poate decide oprirea coloanei.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2024
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua, multumesc pentru raspunsuri. Ce am vrut sa subliniez este comoditatea administratorului in repartizarea cheltuielilor comune si individuale si oferta firmelor de instalatii gaze. Astfel, tariful pe "foc" face ca sa platesc "focul" de aragaz si la verificarea centralei (2 focuri) si la verificarea instalatiei blocului (1 foc) adica platesc pentru 3 focuri. Aceasta situatie vine din faptul ca administratorul si firmele de instalatii considera ca instalatia comuna implica si portiunea de dupa dopul din coloana comuna sau dupa robinetul de separare din coloana comuna (respectiv teava, fittinguri, record flexibil, aragaz). Firmele stabilesc tariful si efectueaza revizia pentru instalatia completa (pana la "foc") conform legii, dar nu au tarif separat pentru cei care nu au "foc" racordat la instalatia comuna. e mai comod si pentru ei si pentru administratorul care nu are batai de cap cu repartizarea cheltuielilor comune. eu intrebam principial (de sa platesc pentru 2 focuri, de vreme ce nu am decat unul). suma e mica.

Alte discuții în legătură

Cadrul legal pentru sigilarea unui punct de ardere al instalației de gaze naturale Longines Longines Bună ziua, Întâmpin o situație care îmi dă bătăi de cap și întrucât nu am reușit sa găsesc niciunde explicații coerente, ma adresez ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Teava de gaze comuna a blocului mariuselectric mariuselectric Adresez o intrebare celor in tema, referitor la teava de gaze a blocului care trece prin fiecare apartament. Majoritatea proprietarilor si-au montat contoare ... (vezi toată discuția)