avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Seara bună. Pentru beneficiul care se primea la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Seara bună. Pentru beneficiul care se primea la sfârșit de ...

Seara bună. Pentru beneficiul care se primea la sfârșit de an Întreprindera plărea CAS ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:38, 15 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ce perioada ati primit aceste sume?
Am lucrat in perioada 1972-2000 la Stat.

Cornel Vasile a scris:

In ce perioada ati primit aceste sume?

acest răspuns util
Nu am gasit text de lege explicit in acest sens ( Decretul nr.389/1972 , Legea nr.3/1977, Legea nr.49/1992)
Vă mulțumesc.Am pus întrebarea deoarece in anul 2008 tribunalul a respins valorificarea veniturilor" beneficii" la recalcularea pensiei invocând art.2 din Decretul nr.389/1972. Am citit articolul , acum ,nu in 2008,,şi nu cred că a fost corectă Hotărârea.! Vă rog un sfat Mai pot face ceva ca totuşi beneficiile să fie introduse acum în recalcularea actuală?
Cu stimă şi respect,

Cornel Vasile a scris:

Nu am gasit text de lege explicit in acest sens ( Decretul nr.389/1972 , Legea nr.3/1977, Legea nr.49/1992)

acest răspuns util
Contribuţia pentru asigurările sociale de stat nu se datorează asupra sumelor reprezentind: drepturile plătite asiguraţilor din fondurile asigurărilor sociale de stat; drepturile plătite potrivit dispoziţiilor legale în cazul desfacerii contractelor de muncă.

Depuneto adeverinta cu sumele primite si , in functie, de decizia Casei de pensii veti actiona in consecinta.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~