avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Am deschis cu o lună în urmă un PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Am deschis cu o lună în urmă un PFA

Bună ziua! Am deschis cu o lună în urmă un PFA și, din păcate, m-am grăbit puțin și aș dori să fac niște modificări acum și nu știu care sunt consecințele/dacă există consecințe:

1) Aș dori să schimb două coduri CAEN. Am 8552 pentru predarea de limbi străine la institute culturale, dar aș dori să îl schimb cu 8559 pentru meditații și cursuri individuale de limbă. Dacă am cod CIF (m-am înregistrat ca plătitor TVA pentru că vreau să fac traduceri pentru clienți internaționali), are vreo consecință schimbarea unui cod CAEN?

2) Am dat un contract de comodat cam schematic la Recom când m-am înregistrat și am avut complicații cu primăria pentru delimitarea spațiului. În cererea de înregistrare și comodat, am specificat că am activitate la sediu. Aș dori să schimb contractul de comodat cu unul nou în care declar că nu am activitate la sediu. În felul acesta, sigur nu îmi va crește impozitul pe locuință și oricum nu voiam să deduc vreo cheltuială. Bineînțeles, asta înseamnă că toate codurile CAEN vor fi trecute ca fiind desfășurate la terți. Există vreo implicare la ANAF sau Recom pentru această schimbare cât timp sediul social rămâne în același imobil? Primesc alt CUI, CIF, etc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pentru 2 coduri caen 8552 si 8559 care este diferența? EleP EleP Buna seara! M-ar interesa pentru 2 coduri CAEN 8552 si 8559 care este diferenta intre ele, unde as putea gasi cat mai multe detalii de diferentiere si daca ... (vezi toată discuția)
Infiintare agentie de modeling DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua. Pentru a infiinta o agentie de modeling ce coduri CAEN trebuie activate si care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite? (vezi toată discuția)
Interpret sau formator? Margacc Margacc Sunt PFA si am codurile 7021, 8230, 4619, 8552, 9002, 8559. Vreau sa incep o colaborare noua. Activitatea presupune sa inregistrez de acasa partea vocala din ... (vezi toată discuția)