avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut , va expun următoarea situație , am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut , va expun următoarea situație , am părinții decedați ...

Va salut , va expun următoarea situație , am părinții decedați , actele sunt pe numele tatălui, le dețin eu , stau in casa părintească de când m am născut . Am doi frați care nu au pretenții la nimic . In gradina este construita din bătrâni o fântână , este pe proprietatea tatalui . Am un vecin care vine noaptea și ia apa pentru a și uda gradina , eu dimineața nu mai găsesc apa , și așa fiind putina . L am rugat sa nu mai treacă prin fâneață să facă poteci până la fântâna că și așa apa este din ce in ce mai putina . A montat fara acordul mea funie și găleată pentru a lua apa noaptea sau când nu sunt eu acasă . Profita de aceste lucruri mai ales că încă nu exista un gard de separație între cele două proprietăți, încă nu l am făcut deoarece vecinul a intrat și a arat câteva brazde mai mult către mine , an de an cate un pic . L am atenționat sa nu mai încalce proprietatea fara acordul meu , dar degeaba , nu i pasa că zice că eu n am ce i face , va rog daca poate cineva sa mi dea o soluție neapărat legală , nu îmi place violenta , scandalul . Urmează să fac actele pe numele meu , dar până atunci am ce sa i fac legal sa nu îmi mai încalce proprietatea fara acordul meu ? Fântână este undeva la șase șapte metri de hotar și nu are apa potabila . Mulțumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:56, 14 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va salut, faceti actele pe numele dvs si granituiti zona, sau invers. Mai este si varianta unei reclamatii la politie, insa fiind vecini nu va recomand. Pana la urma ia si el niste apa. Apa este de la Dzeu.
Va salut , deci as putea sa fac întâi gardul și apoi actele ? Mi se va elibera autorizație de la primărie daca nu am acte ? Hotarul l a mutat unde a vrut el și nu știu sigur pe unde sa fac gardul , nu l as face greșit .

trandafir2 a scris:

Va salut, faceti actele pe numele dvs si granituiti zona, sau invers. Mai este si varianta unei reclamatii la politie, insa fiind vecini nu va recomand. Pana la urma ia si el niste apa. Apa este de la Dzeu.

Eu nu stiu cum este situatia la fata locului, ce limite de hotar sunt acolo, si care este situatia in concret.
Eu nu am spus gard, ci am spus granituire. Gardul necesita (sau nu) autorizatie de construire.
Granituirea se reflecta din Obligația de grănițuire. Proprietarii terenurilor învecinate sunt obligați să contribuie la grănițuire prin reconstituirea hotarului și fixarea semnelor corespunzătoare, suportând, în mod egal, cheltuielile ocazionate de aceasta.
Sunt niste nuante aici. Acum va intreb si eu: Vreti sa va apucati maine dimineata? Ca sa stim cat este de urgent.
Luati-o si dvs cu pasi mici. Daca exista semne de hotar acolo (la fânețe de regula sunt), refaceti semnele de hotar. Daca e cazul de gard de piatra sau betoane este alta discutie. Nu pot sa vad exact pana acolo, pentru ca v-as spune exact ce aveti de facut. Cautati un avocat care sa vada cu propriile simturi si actionati in consecinta.
Tocmai că înadins a modificat hotarul, adică a arat din fâneață tatălui meu bazandu se că eu nu am acte , daca fac gardul pe acolo îmi iese lipsa la suprafață pământ , ce am socotit eu pe distanța de 70 m x 1 m și ceva se aduna , mulțumesc frumos pentru răspuns , el nu dorește gard , nici vorba sa contribuie la construcția lui - cum mai ia apa ?????
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tulburarea de posesie (1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violență sau amenințare ori prin desființarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (2) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Bunul (terenul) trebuie sa se afle in posesia sau detentia unei persoane (adica a dvs, chiar fara a avea actele de proprietate finalizate), adica este protejata posesia de fapt.
Mai aveti si posibilitatea unor actiuni in granituire si/sau in revendicare, in functie de situatie, in materie civila.
Apelati la un avocat sa va redacteze o somatie, pe care ulterior o trimiteti catre vecin printr-un executor judecatoresc.

~ final discuție ~