avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt pe cale să o dau în judecată pe fosta mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt pe cale să o dau în judecată pe fosta mea parteneră. ...

Sunt pe cale să o dau în judecată pe fosta mea parteneră. De fapt, ambii intenționăm să facem același lucru. Motivul: copiii.

Între timp, copiii noștri locuiesc cu mine de luni până vineri (aici au domiciliul, aici au școala). Iar la ea locuiesc doar în weekend. Lucru acceptat de ambele părți până acum.

Dincolo de condițiile de la locuința partenerei și de alte motive pe care nu aș vrea să le menționez aici, o altă problemă foarte mare este că acești copii sunt bulversați și afectați de acest du-te - vino, de la o locuință la alta.

Întrebarea mea este:

Până când ne-om judeca, pot să-i interzic să mai ia copiii la ea, să doarmă copiii acolo ?

Aș vrea să menționez faptul că i-am cerut doar să nu mai doarmă copiii la ea. De venit să-i vadă sau să-i ia, poate s-o facă oricând vrea (zilnic, nu numai în weekend).
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Pavi_, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama poate cere un program provizoriu pe calea ordonanței presedintiale pana la finalul procesului .
Puțin probabil, chiar de câștigați ca locuinta copiilor sa fie la dvs, ca ea sa nu obțină ca cei mici sa doarma la ea, poate mai rar, dar tot va obține.
Sunt de părere sa va intelegeti dvs amiabil în privința lor, poate rezolvati impreuna ce probleme are cu casa ei sau sa ii ia mai rar sau sa vina mai des la ei daca locuiti aproape.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați sa păstrați o relație amiabila cu fosta partenera spre binele copiilor și pt binele dvs.In mod normal ce ați obținut prin aceasta înțelegere nu ați putea să obțineți în instanta ,practica fiind domiciliul copiilor la mama și un drept de vizita al tatălui limitat la 2 week enduri pe luna..Probabil mama nu se descurca cu copii din cauza unui.job sau a apărut un partener nou în peisaj pt ca altfel nu se prea explica programul oferit dvs..Înainte de a iniția o acțiune analizați cu un av ce puteți obține pt a nu risca ca în urma unui proces sa va alegeți cu mai puțin decât aveți la acest moment.Contează bineînțeles interesul copiilor de cât timp sunt iacestiabla dvs,, ce vârstă au,condițiile locative ,ce doreste mama copiilor actualmente,dar aceste aspecte trebuiesc analizate cu grija.

~ final discuție ~