avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am depus o plangere impotriva solutiei de clasare conf ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus o plangere impotriva solutiei de clasare conf art 340 ...

Am depus o plangere impotriva solutiei de clasare conf art 340 alin 2 ,avand termenul de judecata in octombrie As trebui sa introduc actiune civila in despagubiri pana la solutionarea plangerii ,tinand cont ca in octombrie se implinesc 3 ani de la fapta ?
Cel mai recent răspuns: Alina Avila , utilizator 21:37, 14 Aprilie 2024
Răspunsul depinde de mai mulți factori. Care este temeiul clasări? Fapta nu există, nu sunt suficiente probe ca a fost comisă de către persoana respectivă? Apoi, prejudiciul merită timpul și cheltuielile de judecată ? În plângerea penală v-ati constituit parte civilă? Cercetarea penală a întrerupt și prescripția laturii civile, deci nu se împlinește termenul de 3 ani.
Clasarea s-a emis in temeiul art 16 alin 1 lit b teza 1 c In expertiza medico legala
se specifica legatura de cauzalitate intre infectiile nosocomiale si deces ,insa nu s-a tinut cont de aceste aspecte si doar pe marturiile neadevarate ale martorului audiat
Bună seara.
În primul rând, ar trebui studiat dosarul penal. Ați formulat plângere împotriva soluției de clasare și la prim-procuror și a fost respinsă? Multe solutii de clasare au fost desființate de instanțe. Ar trebui să așteptați soluția instanței, pentru a vedea motivarea.
În al doilea rând, puteți formula acțiune civilă fără probleme, iar acțiunea civilă ar trebui să fie scutită de plata taxei judiciare de timbru.
Am trimis si la prim procuror plangere ,insa nu mi-a raspuns in termenul de 20 zile si am depus la instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea civila ca urmare a unei hotarari penale. Kno07 Kno07 Buna ziua!Procurorul a clasat o fapta de \"fals intelelectul\" prin art.16.al.1.lit.b teza a II-a NCPP,fara insa a veni cu vre-o proba la adresa mea,probele ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de clasare laur2013 laur2013 in 2012 am depus o plangere penala privind marturia mincinoasa contra unei persoane care a depus marturie mincinoasa intr.un dosar civil si azi 08.04.2014 am ... (vezi toată discuția)