Bună seara! Am avut 4 ore de învoire, cu bilet de voie,în doua zile diferite In aceeași luna am avut și 16 ore suplimentare. Angajatorul mi-a oprit din salariu 4 ore din cele suplimentare. Este corect asa sau trebuia sa îmi oprească din cele 168 ore. Mulțumesc!
Bună seara! Adica, dvs spuneti ca trebuia sa va plateasca suplimentarele, cele 16 ore, la tarif majorat, iar cele 4 ore de invoire sa fie scazute din orele lunare efectuate la tarif normal? Aceasta este intrebarea?
Bună dimineața! Este corect cum a procedat angajatorul. Dumneavoastră ați beneficiat de învoire plătită și trebuiau recuperate cele 4 ore. Este evident că orele respective nu se pot recupera altfel.
1. Invoirea salariatului de la serviciu, poate fi cu plata salariului sau fara plata salariului.
2. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
3. In speta, regula in materie este acordarea de ore libere platite si nu plata orelor suplimentare. Astfel, cele 4 ore de munca suplimentara au fost compensate cu 4 ore libere platite (invoire).
Da, cele 4 ore sunt scazute din numarul total de ore efectuate ... munca suplimentara se plateste doar in anumite conditii . Astfel, angajatorul v-a compensat cu ore libere platite ( adica, invoirea) cu 4 ore de munca suplimentara.