avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie crestere a unui copil daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie crestere a unui copil daca nu am lucrat anterior?

Buna ziua, cum pot beneficia de indemnizatie de crestere a unui copil daca nu am lucrat anterior? Precizez ca sunt insarcinata in cateva saptamani si as dori sa stiu daca am sansa sa beneficiez de indemnizatie daca nu am muncit anterior?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 15 Aprilie 2024
Zero sanse daca n-ati lucrat minim 12 luni in ultimii doi ani.
Ce statut ati avut in ultimii 2 ani anteriori datei prezumate a nasterii copilului?

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 Se poate beneficia de indemnizatiea de cresterea copilului daca sarcina este in a 3 a luna, iar vechimea la ultimul loc de munca este momentan tot de 3 luni? (vezi toată discuția)
Dacă am contrac de 1 la suta, și în urma cu un an am luat ... Lazarescul Lazarescul Dacă am contrac de 1 la suta, și în urma cu un an am luat șomaj 6 luni și dacă fac contract cu casa de pensi pt celelalte 6 luni, pot lua concediu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile ... Iwona Iwona Bună ziua, Dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, pot sa cotizez 6 luni (sa le ... (vezi toată discuția)