Buna ziua,
Asociatia de proprietari a postat un mesaj la fiecare etaj al blocului sa ne ridicam obiectele personale conform legii nr.163/2007. Eu am doua biciclete langa usa pe care le tin si cam la fiecare etaj exista cel putin un proprietar care mai are diverse obiecte. Intrebarea este daca in baza acestei legi administratia ma poate obliga sa imi ridic bicicletele si cum as putea si in baza la ce lege sa mi le tin in continuare langa usa. Mentionez ca nu incurca cu nimic liftul, mersul pe etaj, etc., sunt chiar cu roata in usa mea de la intrare. Multumesc, o zi buna.
hob
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
este vorba de normele generale de apărare împotriva incendiilor si da sunteti obligati sa eliberati caile de acces(tot ce este depozitat pe paliere...de la mobilier la biciclete).......asociatia poate doar sa va informee....dar DSU imparte amenzi
multumesc frumos de raspuns, este undeva specificat acest lucru in lege ca eu am cautat si nu e nimic spus de asociatii de proprietari, blocuri, etc. Mentinonez ca biciciletele nu sunt depozitate pe caile de acces, dupa cum am spus si in postare sunt langa usa mea, neobstructionand nicio cale de acces.
hob
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pai tocmai in acel ordin specificat mai sus
ART. 110
(1) Este interzisă blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu
materiale care reduc lăţimea sau înălţimea liberă de circulaţie stabilită ori care
prezintă pericol de incendiu sau explozie, precum şi efectuarea unor modificări la
acestea, prin care se înrăutăţeşte situaţia iniţială.
(2) În casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor se
interzic amenajarea de boxe ori locuri de lucru, depozitarea de materiale, mobilier
sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc.,
care ar putea împiedica evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul
personalului de intervenţie.
Ok, multumesc, am inteles. Ultima intrebare, DSU poate da amenda in lipsa ? adica sa vina sa vada ca 2 biciclete langa usa fara sa sune la usa sa intrebe a cui sunt si doar sa constate ei si sa vina amenda prin posta? doar DSU poate amenda sau si alt organ constatator? Sunt jumatate din proprietari in aceasta situatie. De asemena inteleg ca DSU poate interveni doar daca asociatia de proprietari a interzis acest lucru si conform legii se poate agrea ca un proprietar sa tina un obiect pe casa scarii.
hob
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
erata ca eram cu gandul in alta parte ISU da amenzile....amenda o primeste asociatia, dupa un avertisment
ISU face controale cand doreste sau la sesizari.....conform legii nu aveti voie sa depozitati nimic pe paliere,indiferent ce decideti in cadrul asociatiei(deciziile asociatiei nu pot fi deasupra legii)