avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama ...

Buna! Ma numesc Tibrea Ionut si mai am un frate vitreg de tata,mama are un apartament si in contraculul apartamentului este trecut si tata-l meu vitreg,deci cand a cumparat mama apartametul era casatorita cu el,tata-l meu vitreg a decedat dar mama nu a facut partajul,acuma eu v-as intreba fratele meu are drept la jumatatea apartamentului din partea tata-l lui si mai are drept si un sfert din partea mame-i noastre si eu am doar un sfert din partea mame-i,bineinteles,dupa deces si aici vine intrebarea oare mama poate sa faca ceva din puct de vedere juridic sa ne lase la amandoi jumate-jumate? PS. M-ar durea sa stiu ca fratele meu vitreg primeste aproape toata casa si nu o cauta deloc,nici nu-l intereseaza si pe deasupra mai are si datori vechi pe la creditori si eu care o caut sa ma aleg cu un sfert! Ce ma sfatuti sa fac ca sunt tare dezamagit? Va multuesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:58, 15 Aprilie 2024
Mama dvs. mai era casatorita cu domnul la decesul acestuia?
Daca da... are dreptul la 1/4 din jumatatea domnului, restul de 3/4 revenint fratelui vitreg.
Daca nu... fratele votreg are dreptul la toata jumatatea domnului, daca acesta din urma nu mai are si alti copii.

Fratele vitreg nu o mosteneste pe mama dvs. ( decat daca a fost infiat de aceasta) si in acest caz jumatatea mamei o sa va revina doar dvs. ( daca nu mai aveti si alti frati).

Pe scurt... o sa impartiti apartamentul cu fratele vitreg (daca cumva nu face acesta partajul cu mama dvs.).
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Ionut.ion, utilizator
Dumneavoastră daca nu mai aveți și alți frați, o moșteniți singur pe mama.
Fratele vitreg de pe tată, îl moștenește pe tatăl său.

Deci fiecare își moștenește părintele său natural/legal.
Nimeni nu-l poate moșteni pe părintele vitreg, dacă n-a fost înfiat de acesta.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sorinmold sorinmold tata casatorit a doua oara.mama vitrega nu mai are copii.dupa ce a decedat tata apartamentul revine dupa cate stiu eu copiilor tatalui si mamei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat ... liliana pirvu liliana pirvu Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie ; tatal meu a decedat in luna iunie a acestui an. Dupa o saptamana a decedat si sotia lui cu care locuia in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire roxana69 roxana69 Parintii mei au decedat. Intai a decedat tatal meu dupa care s-a facut succesiunea. La mostenire (un apartament) au venit mama mea , fratele meu vitreg (frate ... (vezi toată discuția)