avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As vrea sa stiu daca cine are domiciliul in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As vrea sa stiu daca cine are domiciliul in strainatate, e obligat ...

As vrea sa stiu daca cine are domiciliul in strainatate, e obligat sa isi transfere drepturile de pensie (platind comisioane si transformarea dubla in moneda straina) sau poate sa continue sa primeasca pensia in Romania? Daca da, este obligat sa trimita certificat de viata de doua ori pe an.?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radu2020 , utilizator 18:37, 17 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , nu sunteti obligat sa va transferati pensia in alta tara chiar daca aveti domiciliul acolo . O puteti primi in continuare intr-un cont la o banca din Romania , depinde de d-voastra cum faceti sa folositi sumele respective . S-ar putea sa aveti probleme mai tarziu daca nu veti mai detine o CI valabila cu adresa de domiciliu in tara , lucru care ar putea sa va restrictioneze accesul la contul d-voastra . Daca alegeti sa va transferati pensia , certificatele de viata vor fi trimise de catre Casa de Pensii si va trebui obligatoriu sa le completati si sa le trimiteti inapoi pentru a nu vi se sista pensia .
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~