avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC venit dintr-un statUE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC venit dintr-un statUE

Buna ziua am o întrebare legată de CCC . Am un copil de 1 an și 2 luni și iau indemnizatie pe baza lunilor lucrate in anul 2022 într-un stat UE plus a 4 luni lucrate in Ro. Când mi-au dat autoritățile fiscale de acolo dovada cu venitul net impozabil mi-au calculat niște deduceri care mi-au scăzut venitul net impozabil. Acum am fost înștiințată de ei ca nu pot beneficia de acele de duceri pentru ca nu am lucrate minimul de 1.225 ore pe an ( lucram ca persoana fizica independenta acolo ) și vor sa ma pună sa plătesc mai multe taxe la stat, prin urmare îmi va creste venitul meu net impozabil care lam depus la dosarul creștere copil in România . Întrebarea este : eu după ce am luat deja 14 luni indemnizatie in ro plus ca eu bănuiesc ca va mai dura 3-4 luni pana îmi vor fi gata actele din statul UE mai pot depune alt venit la dosarul de indemnizatie ( adică sa modific suma sa fie una mai mare ) ? Dacă da se face simplu aducând hârtia de acolo tradusă și legalizata și depunâno la AJPIS pentru recalculare sau este prea târziu pentru mine sa fac acest lucru ? Va mulțumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 16 Aprilie 2024
Pe toată perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap, beneficiarul poate solicita recalcularea cuantumului indemnizației pe baza unor hotărâri judecătorești definitive, adeverințe sau alte acte doveditoare privind rectificarea veniturilor prevăzute de lege care au stat la baza acordării dreptului, eliberate de plătitorii de venituri sau de organele competente. Noul cuantum se acordă de la data prevăzută în hotărârea judecătorească definitivă sau, după caz, de la data prezentării documentelor de rectificare a veniturilor.

~ final discuție ~