avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RADIERE LA CERERE ....SAU DEFINITIVA....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RADIERE LA CERERE ....SAU DEFINITIVA....

Buna ziua, doresc sa stiu care este diferenta intre radiere la cerere si radiere definitiva? am o masina care este radiata la cerere , pe care am vandut o, noul proprietar nu a mai inmatriculat masina pe numele lui decat a declarat o la impozite si taxe ,dupa ceva timp a dus o la un centru de dezmembrari unde sa intocmit certificatul de distrugere. Politia nu vrea sa radieze masina definitiv din circulatie pentru ca a fost radiata la cerere. Va rog sa mi spuneti daca este corect ce mi spun cei de la Politie, in conditiile in care nu pot scoate de la taxe si impozite masina. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIOARA GHERGHICEANU , utilizator 11:10, 16 Aprilie 2024
Ceva "sună" rău, e greșit. Dacă cel care v-a cumpărat masina a declarat la taxe și impozite achiziția, cum de mai figurează pe numele dvs. la primăria de care aparțineți ? Prin înstrăinare legală primul lucru care se întâmplă e radierea fiscală de pe numele celui care vinde.

Nu se poate radiata "definitiv", adică și de la poliție, până nu e radiata fiscal.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2024
latka, utilizator
Eu am scos masina de la impozit ,e vb de noul proprietar....
Pai nu mai e problema dvs. , e treaba noului proprietar. Avea 90 de zile la dispozitie s-o inmatriculeze.
Si nici nu se intelege exact situatia, din moment ce ati scris :
Va rog sa mi spuneti daca este corect ce mi spun cei de la Politie, in conditiile in care nu pot scoate de la taxe si impozite masina.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2024
latka, utilizator
vroiam sa stiu care este diferenta intre radiere la cerere si radierea definitiva....Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)