avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am de primit o mostenire, am fost deja la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am de primit o mostenire, am fost deja la notar ...

Buna ziua , am de primit o mostenire , am fost deja la notar pentru a lua in primire drepturile pe care le avem fiecare (suntem 3 mostenitori) , in prim plan este o casa de 200 metri amplasata pe un teren de 3000 de metri in judetul ilfov , foarte aproape de bucuresti , eu am dreptul si la o parte din casa si o parte din teren , ceilalti mostenitori care deja locuiesc acolo spun ca nu au destui bani sa ma despagubeasca , eu nu sunt interesat de acea curte/casa , cum pot proceda pentru a scoate aceasta proprietate la vanzare cu ajutorul instantei? Precizez ca nu sunt foarte pregatit financiar pentru avocati momentan
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:38, 17 Aprilie 2024
Dacă nu sunteți pregătit pt avocați arunci nu o sa fiți pregătit nici.pt instanta,taxa de timbru (care se calculeaza la valoarea bunului)nici pt expertizele care vor evaluz)a bunurile și care costa etc.Ati face bine sa faceți un efort și sa va ,, pregătiți" sau sa așteptați pana o sa fiți ,,pregătit "dacă vreți sa nu ieșiți în pierdere la expertize,obiecțiuni,evaluări .O sa aveți nevoie și de avocat daca vreti sa iesiti pe plus..Toata problema se rezolva în instanta dar costurile sunt mari,durează și fără av angajat, doar cu,, modele" și sfaturi nu merge..
Va multumesc pentru raspuns , mi-ati putea spune aproximativ de ce suma ar trebui sa ma pregatesc?
Mai întâi evaluați-vă proprietatea. Din site-urile de imobiliare. Scădeți între 10-20%din prețul cerut și veți obține o valoare aproximativă. În felul acesta veți putea calcula cam cât de taxa de timbru. Onorariul avocatului depinde în mare măsură de el.
Taxa de timbru se calculează in functie de valorea imobilului din grila notariala..O sa vedeți ca nu v am zis degeaba sa va angajați av,deoarece nu puteți sa riscați o suma ,, frumusica",ca taxa de timbru iar apoi sa vi se anuleze acțiunea sau sa fie respinsa din varii motive..Din punctul meu de vedere un partaj succesoral,partaj ca urmare a divorțului sunt cele mai importante procese din viata unui om , normalizare nu a avut procese in viata lui sau a avut foarte rar.

~ final discuție ~