avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! În ian 2023 am zgâriat ușor o mașină ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! În ian 2023 am zgâriat ușor o mașină aflata ...

Bună ziua!
În ian 2023 am zgâriat ușor o mașină aflata în parcare. Am făcut amiabilă cu celalalt șofer pe asigurarea mea Euroins. Am fost chemat în instanta în calitate de intimant-reclamant, dar nu m-am prezentat, doar am depus o întâmpinarea, printr-un avocat.
Acum am primit o citație prin care sunt chemata în instanță, în calitate de intimat, în proces cu Euroins,în calitate de apelant firma la care am avut asigurarea. În același proces, în calitate de intimat este și service-ul auto care a reparat autovehiculul.
Întrebarea este: de ce ma cheamă pe mine în judecata și ce ar trebui să fac în acest caz?
Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: teodorbratulea , utilizator 22:47, 19 August 2024
conform Articolul 22 Stabilirea despăgubirilor
(1) Despăgubirea se stabilește și se plătește în conformitate cu prevederile art. 14 , iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanelor prejudiciate prin accidente produse de vehicule aflate în proprietatea persoanelor asigurate în România se exercită împotriva asigurătorului RCA, în limitele obligației acestuia cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenienți forțați.

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro

~ final discuție ~