avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde aflu detalii succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde aflu detalii succesiune

Buna ziua!
Am aflat de curand ca e posibil sa fi mostenit o parte dintr-un apartament pe care tatal si unchiul meu l-au mostenit de la bunici. Sunt unicul mostenitor, eu si sotia unchiului(cu care nu are copii). Mentionez ca apartamentul e de dinainte de casatoria unchiului cu sotia lui, mostenit in urma decesului bunicului meu. Proprietari sunt tata si unchiul in acte. Doar ca eu nu am nici un document. Sotia ce mosteneste, eu ce mostenesc? Ca m-a sunat sa ii dau semnatura sa ii cedez tot ca isi vrea apartamentul si spune ca ar avea un document din care reiese ca tata ar fi primit bani pt partea lui de apartament, insa notariatul a pus-o sa dea de mine sa ii semnez ca altfel nu isi poate revendica apartamentul. Insa eu nu stiu nimic legat de asta. Unde pot afla toate aceste detalii? Nici nu stiu daca unchiul i-a facut ei vreun testament, habar nu am ce acte are. Multumesc!
Pai intalniti-va cu ea și mergeți împreună la biroul notarial unde va dezbate succesiunea.
Acolo, împreună cu notarul vedeți despre ce e vorba și ce acte are mătușa. Notarul vă va explica ce și cum.
Mama dvs trăiește?
Mama traieste, insa era divortata de tata de cand eram mic. Va multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
AnaEva, utilizator
Vorbiti cu un avocat sa vada ce date aveti, orasul, domiciliul etc. si faceti demersuri in funcvtie de asta la autoritatile locale.

~ final discuție ~