avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Vreau sa imi inscriu fetita la scoala unde ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Vreau sa imi inscriu fetita la scoala unde sunt arondata, ...

Buna seara!
Vreau sa imi inscriu fetita la scoala unde sunt arondata, iar tatal nu este de acord si nu vrea sa semneze.
Nu am fost casatoriti, iar fetita locuieste la domiciliul meu.
Eu locuiesc in sectorul 3, iar el vrea sa o inscrie in sectorul 2 aproape de domiciliul lui.
Mentionez ca au inceput inscrierile si se vor termina pe 14 mai.
Cum procedez mai departe avand in vedere ca este total necooperant?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 08:54, 17 Aprilie 2024
Solicitati în instanta suplinire acordului oe calea ordonanței presedintiale.
Aveti o hotarare privind locuinta copilului , pensie, autoritatea parinteasca?
Trebuie sa va adresați urgent instantei de judecata și sa solicitati suplinirea acordului tatalui pentru înscrierea copilului la grădiniță aleasa de dvs.
Procedura este foarte rapida, cauza fiind una urgenta.
Tatal o sa fie obligat sa va restituie și cheltuielile de judecata pe care le faceți cu acest demers juridic.
DA, avem o hotarare judecatoreasca in care s-a stabilit custodie comuna, domiciliul fetitei la adresa mea, tatal cu drept de vizitare 1 data pe saptamana in locuri publice,, 3 apeluri telefonice pe saptamana, plus intalnire de sarbatori (Paste, Craciun, Revelion)..
Pensie alimentara,
DA, avem o hotarare judecatoreasca in care s-a stabilit custodie comuna, domiciliul fetitei la adresa mea, tatal cu drept de vizitare 1 data pe saptamana in locuri publice,, 3 apeluri telefonice pe saptamana, plus intalnire de sarbatori (Paste, Craciun, Revelion)..
Pensie alimentara,
Nu va este suficienta hotărârea respectiva sa înscrieți singura fetita la școală. Doar dacă exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra fetei puteați sa decideți singura inscrierea.
Trebuie sa promovați cerere de ordonanta presedintiala care in viitor va poate ajuta și la câștigarea autorității parintesti exclusive.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~