avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua as dori sa va cer o informatie se poate cere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua as dori sa va cer o informatie se poate cere in instanta ...

Buna ziua as dori sa va cer o informatie se poate cere in instanta anularea personalități juridice a asociatiei de propietari, daca asociația de proprietari nu are cenzor, administratorul nu are atestat iar presedintele esge propietar in alt bloc?

Va mulțumesc in anticipat
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 19:30, 17 Aprilie 2024
Nu se poate, aveti adunarea generala, ca organ suprem, puteti schimba starea de fapt si alege si angaja alte persoane, conform legii 196/2018.
[ link extern ]
Încetarea personalității juridice a asociației de proprietari este reglementată prin prevederile art. 18 din legea nr. 196/2018:

„Dacă numărul proprietarilor dintr-un condominiu scade sub 3 ca urmare a unor acte de înstrăinare, proprietarul sau proprietarii cer judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială se află imobilul încetarea personalității juridice”.

ionescupopescu a scris:

Buna ziua as dori sa va cer o informatie se poate cere in instanta anularea personalități juridice a asociatiei de propietari, daca asociația de proprietari nu are cenzor, administratorul nu are atestat iar presedintele esge propietar in alt bloc?

Va mulțumesc in anticipat

problema este ca la noi adunarea generala este formata din persoane mai slab pregătite in legislație si are au anumite benefici (boxe pe cheltuieli comune si așa mai departe) eu sunt proprietar nou si nu pot sa accept așa ceva
de la primărie nu primesc decât un răspuns sec in se sugerează sa organizez eu o ag si sa aleg alt președinte, am încercat dar nu a venit nimeni ce pot sa fac mai departe.
ultima problema este ca nu mai recunosc plata prin transfer bancar si eu am restanta la intretinere ce ar trebui sa fac?
ce inseamna boxe pe cheltuilei comune? acele boxe exista in acte sau sunt facute de locatari?
daca nu exista in acte, sesizare la ISU si vor disparea urgent

platiti in continuare fara restante in contul asociatiei si pastrati dovada platii......sa se spele pe cap cu penalizarite

insistati la primarie sa vina in control.....scrieti in sesizare toate problemele contrare legii asociatiilor si trebuie vina in control

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Improvizatii la bloc marinica71 marinica71 locuiesc intr un bloc cu 10 etaje avand 2 scari.la sobsol sunt multe boxe ale unor propietarilor care fura curent 220.au tot felul de improvizatii care in ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat al unui cenzor de asociație de proprietari nu a fost votat în adunarea generală. este acela un contract nul (ilegal) ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care un cenzor nu are Contractul de Mandat votat în Adunarea Generală, conform Legii 196/2018 (de fapt, acolo se votează ... (vezi toată discuția)
Abuz presedinte asociatie de proprietari MagicPlanet99 MagicPlanet99 Buna ziua , La mine in bloc fiecare si-a construit la subsolul blocului ,boxa dupa propiul plac , dupa ce am intrebat vecinii detinatori de boxe cum au ... (vezi toată discuția)