avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii muncă. Bună seara, În urmă cu 8 ani am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii muncă. Bună seara, În urmă cu 8 ani am fost acuzată de abuz în ...

Bună seara ,
În urmă cu 8 ani am fost acuzată de abuz în serviciu , așa presupusul abuz în serviciu ar fi fost de 1200ron .Nu a existat acest abuz , , în mai multe cazuri analizate de comisia din care făceam parte au fost închise în același mod . În dosar au fost aproximativ 16 peroane cu diverse acuzații . Anul trecut decizia finală în cazul subsemnatei a fost “ fapta nu este prevăzută de legea penală “ …după ce ne-am judecat 8 ani cu expertize martori probe etc .
Pe toată această perioadă am avut contract de muncă suspendat ( inculpat în dosar penal )
După decizia finală am fost reintegrată în societate în funcția deținută dar nu mi s-au plătit salariile restante de pe perioada suspendări .
S-a încercat o negociere și mi s-a oferit plata pe maxim 3 ani retroactiv .
Acum am societatea în instanță .
Rog dacă poate să îmi răspundă un avocat specializat în litigii de muncă , care este procedura corecta ?
Țin să menționez ca am contestat inițial decizia de suspendare și am solicitat ca pe perioada procesului să mi se ofere un alt post funcție .
Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
catrinee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 18 Aprilie 2024
Potrivit Codului Muncii, daca se constata nevinovatia celui in cauza, salariatul isi reia activitatea anterioara si i se plateste, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Pe durata suspendarii c.i.m., nu exista obligatia angajatorului de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pe perioada cercetarii disciplinare CORTEX CORTEX Buna ziua. Decizia de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare trebuie comunicata salariatului ca sa fie legal? Daca da atunci care este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat.va rog putin ajutor. avram.razvanalex avram.razvanalex Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta putin in legatura cu situatia in care ma aflu. M-am angajat in data de 07.03.2008 la o ... (vezi toată discuția)
Functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal. codulmuncii codulmuncii Buna ziua. [b]Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine[/b]: Lucrez pe doua contracte la acelas ... (vezi toată discuția)