avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi ...

Buna ziua ! Dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi la pensie din MAI. Eu aveam apt limitat inainte sa se adauge acel articol dar fiind pe medical nu am apucat sa imi depun raportul. Sunt apt limitat 45% si conform fisei de aptitudini nu am voie efort,lucru la inaltime,ture de noapte, conditii de temperatura prea extreme, umiditate, Nu am voie stres si trebuie sa evit situatiile conflictuale....ceea ce nu corespunde cu postul de 8 ore pe care vor sa ma mute. Ce sanse as avea in instanta ? Cine isi asuma raspunderea daca din cauza stresului se intampla ceva,lucrand la birou ? Ce se intampla daca le refuz oferta pt ca nu exista munca de birou fara stres ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2024
Achimitom04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:24, 18 Aprilie 2024
Au dreptul la pensie de invaliditate militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă din cauza:
a) producerii unor accidente de muncă sau a unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii serviciului militar/serviciului, tuberculozei, neoplaziilor, schizofreniei și SIDA;
b) accidentelor sau bolilor care nu au legătură cu îndeplinirea serviciului militar/serviciului.

Încetarea raporturilor de serviciu ale polițistului se dispune în mod corespunzător de către persoanele care, potrivit au competența de acordare a gradelor profesionale și are loc:
.....
b) la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1 din Legea 360/2002;
.....

~ final discuție ~