avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura ...

Se poate cumpara un bun pe numele unei persoane prin procura de la notariat pe numele meu? Sau trebuie viitorul proprietar sa semeze contractul, fiscalul etc.?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:29, 26 Aprilie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta e rolul procurii, ca o persoana sa reprezinte alta persoana pt ca nu se poate prezenta personal, deci da, se poate ca cineva sa va imputerniceasca sa solicitati fiscalul in numele lui si sa cumparati un imobil pt ea.
Deci prin procura eu nu am niciun drept asupra bunului respectiv? Sunt doar un intermediar intre actualul proprietar si viitorul proprietar fara ca sa imi fie mie trecut pe numele meu, nu?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde si ce urmariti... daca faceti o simulatie prin interpunere de persoane, pot fi probleme. Nu imi e clar care e scopul intrebarii ultime.
Voiam sa inteleg mai bine rolul acestei procuri, nu imi este foarte clar, din ce inteleg eu sunt doar un intermediar care ajuta proprietarul care nu are timp sa se ocupe. Nu voi fi eu proprietarul sau vreun coproprietar, nu?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu voi fi eu proprietarul sau vreun coproprietar, nu?

nu

Alte discuții în legătură

Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
nulitatea absoluta a procurii de vanzare teren ???? lilino lilino domnule avocat am cumparat un teren de la o persoana care avea procura de vanzare pentru terenul respectiv. =D> dupa un an de zile fosti proprietari au cerut ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila incorecta? ulises10 ulises10 intr-o actiune in \\\\"declararea simulatiei-constare nulitate absoluta contract vanzare cumparare imobil\\\\" instanta respinge actiunea cu argumentul ca nu a ... (vezi toată discuția)