avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La divort nu se face partajul bunurilor comune ci doar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La divort nu se face partajul bunurilor comune ci doar ulterior

La divort nu se face partajul bunurilor comune constand intr-un imobil si un autoturism; un sot ramane in imobil, celalalt ia autoturismul; dupa 10 ani se doreste regularizarea amiabila a partajului.
Valoarea autoturismului este nula (nu mai exista), valoarea imobilului a crescut intre timp; in calculele de regularizare ce valori se folosesc la autoturism, respectiv la imobil?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:09, 19 Aprilie 2024
La divort nu se impart niciodata bunuri, doar se termina casnicia.
Partajul se poate face inainte, odata cu sau dupa divort si este o operatiune separata.
Daca il faceti amiabil, ceea ce si recomand, imparteala si calculele se fac dupa cum va intelegeti, orice calcul e valabil cat timp sunteti de acord. Teoretic cresterea sau scaderea valorii bunurilor trebuie sa fie „suportate” egal de ambii proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea valorii masei partajabile la imobile mult dupa data divortului Domn_singur Domn_singur In timpul casniciei, prin aport egal, sotii achizitioneaza 2 imobile cu destinatie diferita, dar cu valoare identica, un imobil in care locuiesc si un spatiu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj craciun15 craciun15 buna ziua m/am hotarat sa divortez. cred ca sotia vrea pe cale amiabila. Avem de impartit, pe cale amiabila un apartament cu valoare de 40000 euro, o casa la ... (vezi toată discuția)
Nepasare, betonela betonela Dupa 24 de ani de casnicie,avem o casa micuta.si o afacere.Cum se vor impartii bunurile dupa divort. (vezi toată discuția)