avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, fiica mea a fost victima unui accident pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, fiica mea a fost victima unui accident pe trecerea ...

Bună seara, fiica mea a fost victima unui accident pe trecerea de pietoni, am primit 130 de zile de îngrijiri medicale, avocata noastră spune că nu este nevoie să ne constituim parte civilă în procesul penal că toate daunele vor fi plătite de firma de asigurări și nu are rost să intrăm într-un proces care va dura foarte mult timp, vă rog să îmi dați un sfat.
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 08:58, 20 Aprilie 2024
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tind să nu fiu de acord cu apărarea pe care o aveți deja.
Procesul estevadevarat ca durează mult ,dar sumele oferite de asigurător amiabil vor fi probabil mult mai mici decât ce o sa obțineți prin instanta.Consultati totuși un av penalist pt o a doua opinie...
Am discutat cu d-na avocat acest aspect și mi-a spus că este exact invers, adică dacă ne constituim parte civilă există riscul ca asiguratorul să ne ceară restituirea banilor , și că mă sfătuiește să luăm de la asigurare ce vor obține și îi vom face domnului plângere penală pt a fi siguri că își va primi pedeapsa. Aștept părerea dvs și vă mulțumesc pentru răspuns.
Am uitat să vă spun că primul certificat medico-legal a fost de 75 de zile, după care ni sa dat completare până la 130. Din ce am observat în alte discuții trebuia depusă o plângere în termen de 60 de zile? Noi avem deja trei luni și jumătate de la producerea accidentului. Tot ce știu este că la prima audiere a fetiței avocatul ia spus polițistului că nu avem pretenții și că ne constituim parte civilă în proces. Avem angajată o firmă de recuperare asigurări care are mai mulți avocați, inițial am avut un domn avocat iar acum doamna care mă sfătuia să nu ne constituim parte civilă în proces. Eu sincer nu mai înțeleg nimic. Este foarte greu să ajungi în asemenea situații mai ales când un copil de 19 ani a avut de suferit și va mai avea, a avut dublă fractură la nivelul gambei, operată cu tijă care la un moment dat va trebui scoasă, deci trauma se va repeta iar șoferul nu ne-a contactat nici măcar o dată să se intereseze de fată.
Stimata doamna/domn,
In primul rand insanatosire grabnica fiicei dumneavoastra.
Referitor la cele relatate de dumneavoastra mai sus, avem multe argumente pentru schimbarea urgenta a reprezentantilor fiicei dumneavoastra, am sa incerc sa fiu cat mai scurt si clar:
- cu firmele de genul riscati sa ramane fata nedespagubita din doua motive,
1. poate da faliment firma, vedeti cazul firmai Centrul European de Despagubiri SRL ( a intrat in insolvanta, dupa ce conducerea a furat banii clientilor )
2. datarita faptului ca avocatii respectivelor firme lucreaza la mana a doua ( nu direct cu clientul ) si sunt platiti de firma, nu-si dau interesul si nu sunt profesionisti in domeniu ( va spun din experienta, nu generalizez )
3. ati relatat ca nu s-a depus plangere in termen ( legal 90 zile de la data accidentului ). In cazul de fata dosarul se va clasa si nu se mai poate constitui parte civila victima.
4. daca nu ati depus plangere si nu aveti pretentii, cum sa va constituitii parte civila, unde?
5. daca alegeti sa luati despagubirea ( daca se mai poate, luand in considerare ca s-a declarat ca nu aveti pretentii ) pe cale amiabila, riscati sa luati bani putini sau deloc ( negicierea directa cu asiguratorul rau platnic nu poate fii executat, doar prin un proces civil ).
6. asa cum ati relatat, fata va mai avea pe viitor interventii chirurgicale ( extragerea materialului de osteosinteza ). Nu se stie daca nu vor aparea complicatii. Nu va grabiti sa luati despagubirea inainte de a va asigura ca victima a urmat toate caile de tratament, interventii pentru insanatosire si si-a revenit medical

Sfatul nostru este sa va angajati de urgent un avocat specializat, care nu are pe langa contract act aditional cu clauze ”abuzive” si banii pe care urmeaza sa primeasca victima intra in contul fiicei, nu la reprezentant!

Alaturi de dumneavoastra,
Bicsak Laszlo
Asociatia Victimelor Nevinovate ale Accidentelor rutiere, Malpraxisului Medical si Accidentelor de Munca
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
Laszlo Bicsak, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima lucian_t lucian_t Buna dimineata, Am avut un accident rutier soldat cu o victima acum aproximativ o luna. A fost vina mea si am convenit cu victima sa ii platesc o suma de ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident Cristian901 Cristian901 Buna ziua, In data de 29.10.2016 am fost victima unui accident rutier.Am sfarsit cu ambele picioare rupte si operate.Medicul prevede in jur de 110-120 zile de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pieton Anonim.1 Anonim.1 Accidentul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2017. Pe trecere de pieton, victima a avut o fractura de peroneu la picior.acum am aflat de la domnul ... (vezi toată discuția)