avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care este perioada limita de rezervare nume firmã ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care este perioada limita de rezervare nume firmã ?

Bună seara! Am făcut rezervarea de nume firmă,si am inteles ca am o perioada de 15 zile pentru finalizarea documentelor pentru Rg.Comertului.Intrebarea mea este ...15 zile lucratoare sau 15 zile calendaristice este perioada valabilă pentru rezervarea de nume firmă ???
Cu respect !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:02, 4 Februarie 2010
Se pare ca este vorba de 30 zile. Calculul zilelor se face pe zile calendaristice nu lucratoare.
Mai este ceva.Chiar daca a trecut timpul nu este nicio problema,cu o noua taxa ramane aceiasi denumire.
Eu din cate stiam rezervarea denumirii firmei este tinuta pe o perioada de 3 luni. De cand s-a modificat acest termen?
Buna ziua,

Rezervarea denumirii unei societati este valabila 3 luni de zile (scrie si pe rezervare).

Termenul de 15 zile este termenul in care trebuie inregistrata o hotarare AGA la Reg. comertului.

Multumesc,
Si in in cazul constituirii unei societati comerciale exita acest termen de 15 zile, insa el curge de la data semnarii actului constitutiv.

Eu am fost la un pas sa-mi iau amenda pentru ca nu am depus actele la orc in termenul de 15 zile de la semnarea actului constitutiv.

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire firma si infiintare punct de lucru. care se face prima? nyusziful nyusziful buna ziua. In urmatoarea situatie, care ar fi ordinea fireasca a inregistrarilor? Dorim sa infiintam punct de lucru intr-un anumit loc. Vom incheia contract ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire societate comerciala si cod caen andreea20ro andreea20ro Buna ziua,doresc sa schimb denumirea unei societati comerciale si activitatea principala a firmei cu alt domeniu de activitate.poate cineva sa imi explice ce ... (vezi toată discuția)
Hotarari aga - intrebari Gabriela L. Gabriela L. 1. Ce valabilitate are o hotărâre AGA? Dacă se decide, de exemplu, înfiinţarea unui punct de lucru, dar nu se operează la Oficiul Registrului ... (vezi toată discuția)