avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare denumire firma si infiintare punct de lucru. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare denumire firma si infiintare punct de lucru. care se face prima?

buna ziua. In urmatoarea situatie, care ar fi ordinea fireasca a inregistrarilor?
Dorim sa infiintam punct de lucru intr-un anumit loc. Vom incheia contract de inchiriere pe o perioada indelundata cu proprietarul. Dar dorim ca in acelasi timp sa schimbam si denumirea societatii.
Atunci....ne-am gandit sa facem tot print-o singura modificare de act constistutiv. Dar se poate? Pentru ca daca eu inchei contractul de inchiriere anterior, practic il inchei cu firma cu denumirea veche, si dupa ce il inchei fac punct de lucru acolo, dar in Actul constituiv va aparea firma cu numele nou. Cum sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 14:43, 1 Decembrie 2012

Modificarile se vor face intr-o singura etapa.

1. Se face rezervarea denumirii la ORC.
2. Se face contractul de inchiriere cu denumirea noua.
3. Se redacteaza actele( hotarare AGA, act constitutiv actualizat, etc.)
4. Se depun actele la ORC.

Succes!









Va multumesc foarte mult domnule avocat
Dupa parerea mea este o greseala, nu poti sa faci contractul pe denumirea noua, practic este o societate inexistenta.
Se face contractul pe numele vechi, apoi se face hotararea cu schimbarea denumirii si infiintarea punctului de lucru + actul constitutiv actualizat.
Faptul ca va aparea contractul de inchiriere pe numele vechi nu reprezinta nici o problema, atata vreme cat sunt actele ulterioare care demonstreaza schimbarea.
Se poate preciza eventual in contractul de inchiriere denumirea noua alaturi de cea veche.
Dar, nu as putea mai bine sa fac totul pe denumirea veche oare, si ulterior sa fac un act aditional, in care sa precizez schimbarea de nume prin rezervarea nr., si ca relatiile contractuale raman neschimbate intre noi?

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire srl brebone brebone Salut tuturor! Inainte de toate: foarte util acest site si foarte frumoasa comunitatea online gasita aici, din intamplare, prin domnul Google. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Act aditional si/sau act constitutiv actualizat? birsanclaudia birsanclaudia Buna!In cazul deschiderii unui punct de lucru pentru o societate infiintata in anul 2009 trebuie doar act aditional/hotarare aga sau este obligatoriu si ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ? Cezar66 Cezar66 Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)