avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere accord vecin Bună seara, aș vrea să mă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere accord vecin Bună seara, aș vrea să mă lămuresc într-o problemă și ...

Bună seara, aș vrea să mă lămuresc într-o problemă și vă cer ajutorul.
Sunt în curs de completare a dosarului de obținere a autorizației de demolare+ construire. Am DTAD+DTAC făcută de arhitect, avizele necesare cerute prin CU și mai am nevoie de acordul vecinului pentru demolare deoarece avem un perete comun.
Aș vrea să știu dacă atunci când mă voi duce la el să-i cer acordul, trebuie să-i prezint și aceste documentații. Cu vreo 2 ani în urmă am avut o discuție și m-a refuzat... Nu știu cum să mai abordez problema și e frustrant că de 10 ani, tot plătesc impozit pe un imobil pe care nu-l pot folosi. Casa are 92 ani, nu mai satisface cerințele zilelor noastre...
Vă mulțumesc pentru răspuns!
NU sunteti obligat, insa daca exista vreo modalitate in acele acte prin care sa il asigurati ca peretele comun va ramane in picioare, zic ca ar fi de ajutor la discutie. vedeti cum decurge. Era bine sa faceti o documentatie dedicata acestui aspect. Daca nu va da acordul, puteti merge in instanta, nu este necesar sa va rigati de el. Poate va intelegeti, altfel il notificati si sper sa se rezolve.
Succes!

~ final discuție ~