avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am lucrat la ...

Bună ziua! Am o situație, între anii 1998-2000 am lucrat la un magazin tip cooperativa intr-o comuna. Zilele trecute am luat o adeverință de stagiu de cotizare și acei ani adică 2 nu sunt trecuți. Am sunat astăzi la societatea Federal Coop sa aflu despre situație și mi-au spus ca ei nu au de unde sa de-a vreo adeverință. Menționez ca la momentul respectiv eu am semnat statele de plata. Ce pot sa faci aceasta situație? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 22 Aprilie 2024
Nu va mai impacientati atat .. pana la 01.04.2001 , nu exista obligatia angajatorilor sa depuna declaratiile de c.a.s ..din aceast cauza , perioadele prestate pana la 01.04.2001 nu figureaza la Casa de pensii ca stagii de cotizare .
Deci eu înțeleg ca cei 2 ani am lucrat degeaba. Pot sa mai fac ceva în acest sens? Mulțumesc
Daca nu intelegeti ce scriem, degeaba insistitati sau reveniti cu ceva ce nu s-a mentionat in raspunsurile primite.

Am netionat destul de clar, pana la 01.04.2001 nu exista obligatia angajatorilor sa depuna declaratiile de c.a.s.. prin urmare, niciun salariat care a prestat activitatea pena la aceasta data nu figureaza la Casa de Pensii.

Activitatea prestata o probati cu carnetul de munca/adeverinte de vechime daca nu aveti carnet de munca.

~ final discuție ~