avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! Fostul ...

Condiționarea plății ultimului salariu
Bună ziua! Fostul angajator m-a anunțat că îmi plătește ultimul salariu,cash, dacă vin in ziua de plată la sediul firmei. Menționez că el făcea plata salariului prin transfer bancar, cred că de fapt dovadă mai clară de plată nu există! Mă poate condiționa in felul ăsta? Eu plec din țară pentru o perioadă mai lungă de timp. Plus că vrea neapărat să semnez decizia de încetare a CIM, dar nicio vorbă despre adeverință de vechime sau de extras Revisal...
Cel mai recent răspuns: Andy080 , utilizator 18:32, 22 Aprilie 2024
Ati depus solicitare scrisa pentru adeverinta de vechime?

Hg 905/2017
art.7
....
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....
Bună ziua.
Principala mea problemă în momentul de față este legată de salariu, așa cum am relatat deja. Între timp, am primit de la un fost coleg, scanată, decizia de încetare. Vreau să o printez , să o semnez și să o trimit administratorului. Apoi vreau să îi cer să îmi facă plata ultimului salariu prin bancă, așa cum a procedat și până acum. Poate să refuze, doar pentru că eu nu pot veni când dorește dumnealui să -i semnez fluturașul? Asta vreau eu să știu în primul rând! Și cred că îmi poate trimite fluturașul pe mail, pe WhatsApp, există soluții.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
Andy080, utilizator
In c.i.m. este mentionata plata prin virament bancar ?
Nu, dar așa proceda. Să înțeleg că dacă nu mă duc la birou pentru semnarea fluturașului, eu nu mai am dreptul la salariu? Dacă face plata prin bancă,are și o dovadă a acestui lucru nu-i așa? Si care ar fi problema ca fluturașul să fie trimis pe mail?
Nu avem de unde sa stim noi ce gandeste acel angajator.

1. Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. Deci, nu este obligatorie.

2. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
cash - se semneaza stat de plata

prin banca - dovada o reprezinta ordinul de plata

3. Fluturasul de salariu nu are nicio valoare juridica daca il semnati ..el arata doar modul de calcul.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)