avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! Fostul ...

Condiționarea plății ultimului salariu
Bună ziua! Fostul angajator m-a anunțat că îmi plătește ultimul salariu,cash, dacă vin in ziua de plată la sediul firmei. Menționez că el făcea plata salariului prin transfer bancar, cred că de fapt dovadă mai clară de plată nu există! Mă poate condiționa in felul ăsta? Eu plec din țară pentru o perioadă mai lungă de timp. Plus că vrea neapărat să semnez decizia de încetare a CIM, dar nicio vorbă despre adeverință de vechime sau de extras Revisal...
Cel mai recent răspuns: Andy080 , utilizator 18:32, 22 Aprilie 2024
Dilema rămâne: e legal refuzul de a plăti salariul, până când fostul angajat nu vine să semneze fluturașul?
Da, poate fi considerat normal un astfel de refuz .. atat timp cat in c.i.m. nu scrie cum se face plata salariului .. Codul Muncii nu mentioneaza obligativitatea platii prin virament bancar .

Incălcarea de către angajator a obligaţiei de plata a salariului cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului, stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, este sanctionata , după caz, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei pentru fiecare persoană căreia nu i s-a plătit salariul, cu excepţia situaţiei în care angajatorul se află sub incidenţa Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare.
Nu cred că înțeleg prea bine: poate refuza să îmi achite ultimul salariu ,dar de fapt poate fi și sancționat dacă întârzie mai mult de o lună plata acestuia? Care este termenul limită până la care pot solicita acest drept? Adică eu pot să mă duc la dumnealui peste un an să-mi cer salariul restant?
Cred ca ati inteles gresit .. poate refuza plata prin banca si sa va platesaca prin casierie.

Daca refuza plata si intarzie mai mult de o luna poate fi sanctionat de catre ITM.

Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul.
Ok, mulțumesc. Oricum, eu îi voi trimite un email și voi încerca să îl conving să îmi transfere banii prin bancă, așa cum a procedat până acum. Întotdeauna a avut fixul ăsta cu fluturașul, mereu spunea că nu poate încheia luna dacă nu semnăm...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)