avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Sunt o mămică care nu a lucrat de o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Sunt o mămică care nu a lucrat de o perioadă lungă ...

Bună ziua. Sunt o mămică care nu a lucrat de o perioadă lungă de timp , însă am încheiat un contract cu casa de sănătate (cel de 1%), întrebarea mea este dacă după naștere pot beneficia de indemnizație de creștere copil pe perioada de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: LillyC , utilizator 07:16, 23 Aprilie 2024
Plata/neplata contributiilor asigurarilor sociale pentru pensie, sanatate si somaj nu va ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Ok, am înțeles. Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~