avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua! Am o intrebare legat de retragerea de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua! Am o intrebare legat de retragerea de capital social ...

Buna ziua!

Am o intrebare legat de retragerea de capital social si contracte de vanzre cumparare.

Sunt asociat cu un domn intr-o firma de exploatare forestiera, aport 50/50 conform actului constitutiv si amandoi suntem administratori.

Eu de cand am format acest parteneriat am fost, in mare parte, singurul contribuitor cu bani. Din banii mei s-au achizitionat mai multe lucruri necesare pentru functionarea firmei, inclusiv o masina pentru transport si achizitionarea lemnului de exploatat.

Doresc sa ma retrag din firma pentru ca colegul meu nu contribuie cu nimic si numai eu fac investitii si munca. Ca urmare am 2 intrebari majore

1. Imi pot retrage banii investiti ca aport personal? Capitalul social inscris al firmei este de 200 de ron, dar pana acum am bagat aproximativ 40 000 de lei ca investitii pentru firma.

2. In momentul in care am inceput sa achizitionam lemn pentru exploatat, ne-am angajat intr-un contract cu Directia silvica in care scrie ca trebuie sa platim copacii de exploatat in transe (pentru ca in nici un caz nu puteam platii totii copacii intr-o singura transa). Deocamdata am platit numai prima transa dar urmeaza in curand obligatia de a platii a doua transa. Ce se intampla cu aportul meu de bani in firma daca ma retrag acum? Pot sa mii retrag si sa ramana colegul cu datoriile ca singurul asociat sau sunt obligat sa achit datoriile contractuale innainte de a ma retrage?

Alte discuții în legătură

Cedare/vanzare firma fara a plati impozite aferente cedarii/vanzarii Pico98 Pico98 Buna ziua, Suntem 2 asociati cu 50% fiecare intr-o firma care sa zicem ca valoreaza 10.000 EUR (dar are capital social 1000 EUR). Vrem sa cedam/vindem firma ... (vezi toată discuția)
Impozitare aport in natura in cazul infiintarii unei societati examinataprofund examinataprofund Se infiinteaza o societate comerciala cu 4 asociati dintre care 3 aduc drept aport un teren in valoare de 500 000 euro(cote:2/8, 3/8. 3/8) iar al 4-lea 500 ... (vezi toată discuția)
Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)